Hruške v sirupu za zajtrk
MN
Zajtrk? Pravzaprav so lahko tudi za prigrizek – še posebej takrat, ko vas zebe in si zaželite nekaj toplega in sladkega.
2 mlečna rogljička (ali 4 rezine mlečnega kruha)
2 veliki hruški
250 ml vode
4 žlice sladkorja
2 žlici rozin
2 žlici masla
¼ žličke cimeta
1 ščep muškatnega oreščka
2 žlici jedilnega škroba
Hruški olupite, odstranite peške in jih narežite na lističe. Rozine operite.
V kozico nadevajte hruške in rozine, dodajte maslo, potresite s sladkorjem, muškatnim oreščkom in cimetom. Prilijte 200 ml vode, pokrijte in kuhajte približno10 minut, da se hruške popolnoma zmehčajo.
Med tem mlečne rogljičke po dolgem prerežite na pol in jih pogrejte v opekaču ali pečici. (Oziroma pogrejte rezine mlečnega kruha.)
V preostalih 50 ml vode umešajte jedilni škrob in z vilico razbijte kepice. Prilijte k hruškam in kuhajte še minuto ali dve, da se iz soka hruške in škroba naredi gost sirup.
Hruške nadevajte na tople kruhke, pustite nekaj minut stati, da se malo pohladijo in se sirup vpije v kruh, nato pa še toplo ponudite.
Podobni članki
Slivova pita z beljakovo kapo
(05.09.2012)Kuskus z bučo
(08.10.2012)Hruške v portovcu
(12.02.2011)Velikonočne pince
(14.03.2013)Pečene češnje
(19.06.2013)Boranja s piščancem
(30.08.2012)Francoski opečenec
(12.10.2012)Ruladice z lososom in hrenom
(19.03.2011)Češnjeva pita
(10.06.2014)Raki na buzaro
(22.11.2010)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:18.09.2012, 328,929 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,606 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,537 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,486 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,648 prikazov