marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Hruške v sirupu za zajtrk

Pošlji prijatelju

hruške v sirupu na polovici rogljičkaMN

Zajtrk? Pravzaprav so lahko tudi za prigrizek – še posebej takrat, ko vas zebe in si zaželite nekaj toplega in sladkega.

2 mlečna rogljička (ali 4 rezine mlečnega kruha)

2 veliki hruški

250 ml vode

4 žlice sladkorja

2 žlici rozin

2 žlici masla

¼ žličke cimeta

1 ščep muškatnega oreščka

2 žlici jedilnega škroba

Hruški olupite, odstranite peške in jih narežite na lističe. Rozine operite.

V kozico nadevajte hruške in rozine, dodajte maslo, potresite s sladkorjem, muškatnim oreščkom in cimetom. Prilijte 200 ml vode, pokrijte in kuhajte približno10 minut, da se hruške popolnoma zmehčajo.

Med tem mlečne rogljičke po dolgem prerežite na pol in jih pogrejte v opekaču ali pečici. (Oziroma pogrejte rezine mlečnega kruha.)

V preostalih 50 ml vode umešajte jedilni škrob in z vilico razbijte kepice. Prilijte k hruškam in kuhajte še minuto ali dve, da se iz soka hruške in škroba naredi gost sirup.

Hruške nadevajte na tople kruhke, pustite nekaj minut stati, da se malo pohladijo in se sirup vpije v kruh, nato pa še toplo ponudite.

Podobni članki