marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Lešnikove kroglice

Pošlji prijatelju

lešnikova kroglica na pisanem papirjuFotolia

Recept za 25 kroglic s praženimi lešniki.

250 g maslenih piškotov

90 g masla

60 ml javorjevega sirupa

220 g grobo mletih lešnikov

20g kokosove moke

45 g rozin

200 g temne čokolade

2 žlici olja

Lešnike grobo zmeljite v električnem sekljalniku. Stresite jih v ponev brez maščobe in nekoliko popražite. Večje in manjše delce ločite – 100 g večjih koščkov boste uporabili kasneje, 120 g drobnejših pa bo šlo v samo maso za kroglice.

Piškote zmeljite ali jih zaprite v vrečico za zamrzovanje, zavežite in zdrobite z valjarjem. Rozine nasekljajte na drobne koščke.

Javorjev sirup in maslo segrejte v kozici, da se maslo stopi. (Naj ne zavre!) Vmešajte drobtine piškotov, drobno mlete lešnike, kokos in rozine. Premešajte, predevajte v hladno posodo in za pol ure postavite v hladilnik.

Zajemajte za čajno žličko mase in oblikujte kroglice.

Temno čokolado in olje stopite v vodni kopeli. Vsako kroglico na hitro povaljajte v čokoladi (da ne bo plast čokolade preveč debela) in nato še v grobo mletih lešnikih. Odlagajte na s papirjem za peko obložen pladenj in postavite v hladilnik, da se strdi.