marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Bučna solata iz pečice

Print This Post Pošlji prijatelju

bučna solata iz pečiceStudio L'Eveque

Odlična solata ali predjed za 4. Sredozemska zelišča lahko zamenjate tudi z malo karija v prahu ali z mleto rdečo papriko.

800 g buče hokaido

1 biolimona

50 ml oljčnega olja

100 ml belega vina

2 žlički sredozemskih zelišč (posušenih)

2 stroka česna

sol

poper

50 g posušenih paradižnikov v olju

2 šopka rukole

4 žlice pinjol

Pečico ogrejte na 200 stopinj. Bučo operite, odstranite peške in neolupljeno narežite na ozke krhlje.

Limono operite z vročo vodo, naribajte lupino in iztisnite sok. Iz olja,vina, dveh žlic limoninega soka, limonine lupine in zelišč zmešajte preliv. Dodajte strt olupljen česen, posolite in popoprajte. Paradižnike drobno narežite in zmešajte v preliv.

Pripravite štiri kose močne alufolije. Na vsakega dajte eno četrtino bučnih krhljev, pokapajte s prelivom in folijo zapognite čez buče ob straneh. V pečici (na sredini, vent. Pečica 180 stopinj) pecite približno 20 minut.

Rukolo operite, preberite in odstranite večja stebla. Pinjole v ponvi brez maščobe popražite, da zadišijo. Zavitke vzemite iz pečice, jih odprite in pustite stati 5 minut, da se vsebina malo ohladi. Rukolo razdelite na 4 velike krožnike, po njej razporedite toplo vsebino zavitkov, potresite s pinjolami in ponudite. Poleg v skodelicah pripravite limonin sok in oljčno olje, da si lahko vsak sam postreže.

Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Vegetarijanski užitki. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.

Oglašujte pri nas
Oglašujte pri nas