marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Breskovo-borovničeva pita z jogurtovo peno

Pošlji prijatelju

breskovo borovničeva pita z jogurtovo penoMN

Poletno sadje z belo kapo iz jogurta.

Testo:

200 g moke

¼ žličke soli

1 vanilin sladkor z burbonsko vaniljo

160 g hladnega masla

Nadev:

3 breskve

400 ml borovnic

120 g sladkorja

2 žlici moke

2 žlici polsuhega belega vina

Jogurtova pena:

1 lonček čvrstega jogurta

200 ml smetane

50 g sladkorja v prahu

1 želatina fix

borovnice za okras

Zmešajte moko, sol in vanilin sladkor. Maslo narežite na majhne koščke. Vse skupaj zamesite v enakomerno testo, oblikujte v kepo in postavite v hladilnik za pol ure.

Breskve olupite in narežite na koščke v velikosti borovnic.

Borovnice splaknite in operite.

Breskve in borovnice zmešajte s sladkorjem, moko in vinom.

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Testo vzemite iz hladilnika in ga razvaljajte v krog s premerom pekača in dodatkom za rob na obeh straneh. Preložite ga v pekač za pito in odrežite odvečno testo ob vrhu pekača.

Na testo stresite sadni nadev.

Postavite v pečico in pecite 20 minut, nato temperaturo pečice znižajte na 180 stopinj in pecite še 25 minut. Vzemite iz pečice, pustite, da se popolnoma ohladi, ter postavite v hladilnik.

Stepite smetano. V drugi posodi zmešajte jogurt in kremfix, da se ta lepo razporedi in ne bo kepic. Vmešajte sladkor, nazadnje dodajte še stepeno smetano. Kremo nadevajte na vrh sadne pite, po želji okrasite z borovnicami, in postavite v hladilnik za še tri ure, da se jogurtova pena strdi.