marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jagodna strjenka

Print This Post Pošlji prijatelju

jagodna strjenkaMN

Enostavna poletna sladica za 4.

1 pšenična tortilja

80 g sladkorja

250 g jagod + 4 za okras

180 g trdega jogurta

1/2 limone (sok)

4 listi želatine

2 žlici kokosove moke

Jagode in limonin sok pretlačite s paličnim mešalnikom. Dodajte 2/3 sladkorja in jogurt ter dobro premešajte. Preverite sladkost, saj je ta odvisna od jagod, ter dodajte še toliko sladkorja, kot je potrebno. Prihranite ga eno žlico.

Želatino namočite v hladno vodo za 5 minut, da nabrekne. Nato jo ožemite in prelijte s tremi žlicama vrele vode, da se stopi. Primešajte jo jogurtovi kremi, nadevajte v skodelice in jo za nekaj ur postavite v hladilnik, da se strdi.

Pečico segrejte na 180 stopinj. Tortiljo položite na papir za peko in posujte z žlico sladkorja. Pecite jo približno 10 minut, da otrdi. Vzemite jo iz pečice, ohladite in nalomite – najprej na pol, nato na četrtine in naprej na dvanajstine.

Ko je jogurtova krema strjena, zapičite ob rob skodelic koščke tortilje, posujte s kokosovo moko in okrasite z jagodami.

Podobni članki

Oglašujte pri nas
Oglašujte pri nas