marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pomarančni cupcakes z borovničevo kremo

Pošlji prijatelju

pomarančne mini tortice z borovničevim nadevomMN

Slastni pomarančni mafini, nadevani s kremo iz borovnic (uporabite lahko zamrznjene). Če vam klasičen »frosting« oziroma sladka maslena krema ni všeč, jih lahko nadevate tudi s smetano in borovnicami.

200 g mehkega masla

180 g sladkorja

4 jajca

450 g moke

1 zavojček pecilnega praška

½ žličke soli

1 pomaranča (200 g)

1 lonček čvrstega jogurta

Maslena borovničeva krema (»frosting«):

100 g zamrznjenih borovnic

100 g mehkega masla

200 g sladkorja v prahu

Če boste »cupcakes« oziroma mini tortice nadevali s kremo po receptu, velja najprej pripraviti kremo, saj bo nekaj časa trajalo, da se strdi.

Zmrznjene borovnice odtajajte in odlijte odvečno tekočino. Z mešalnikom dobro stepite sladkor v prahu in maslo. Dodajte borovnice in ponovno premešajte. Kremo postavite v hladilnik, da se strdi (približno dve uri). Ko bo čvrsta jo vzemite iz hladilnika, nadevajte v vrečko za brizganje in jo po malem nabrizgajte na vsak ohlajen mafin. Tortice hranite v hladilniku.

Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač za mafine obložite s papirčki.

Pomarančo namočite v vročo vodo in jo dobro operite. Naribajte lupinico, nato pomaranči ožemite in odmerite 75 ml pomarančnega soka.

Maslo dobro stepite s sladkorjem. Dodajte pomarančno lupinico in jajca. Premešajte.

Moko zmešajte s soljo in pecilnim praškom.

K masi z jajci postopoma dodajajte moko, jogurt in pomarančni sok. Dobro premešajte in nadevajte v modelčke.

Mafine pecite približno 15 minut. Ohladite in popolnoma hladne nabrizgajte s kremo.