marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Bajadere s kokosom

Pošlji prijatelju

bajadere s kokosomMN

Izjemna sladica za h kavi, ki jo ponudimo le košček – ostalo pa je bolje skriti :)   Brez peke!

100 ml vode

300 g sladkorja

1 vanilin sladkor z burbonsko vaniljo

180 g kokosovega olja (ali masla)

50 ml ruma

400 g mandljevih piškotov (spekulatius)

100 g mletih mandljev

60 g kokosove moke

400 g jedilne čokolade

250 ml smetane

50 g kokosovega olja (ali masla)

1 žlička vaniljine esence

Pekač (približno 25 x 30 cm) obložite s papirjem za peko.

Piškote v skledi s pomočjo kladiva za meso zdrobite. Zmešajte jih z mandlji in kokosovo moko.

V visoki kozici zavrite vodo s sladkorjem in vaniljinim sladkorjem. V vrelo dodajte rum, nato kokosovo maščobo. V še vroče vmešajte piškotno mešanico. Enakomerno nadevajte na pekač, pustite, da se malo ohladi, nato potlačite s prsti.

Čokolado nalomite na koščke. Smetano skoraj zavrite in z njo prelijte koščke čokolade. Z vilico mešajte tako dolgo, da se čokolada popolnoma stopi in dobite enoten preliv. Prelijte piškotno testo v pekaču in postavite v hladilnik, da se čokoladna krema popolnoma strdi (vsaj 3 ure).

Ko so bajadere hladne in trde, jih s papirjem vred vzemite iz pekača in na deski narežite na majhne koščke – kvadre velikosti 1 x 4 cm ali 2 x 2 cm.