Bajadere s kokosom
Izjemna sladica za h kavi, ki jo ponudimo le košček – ostalo pa je bolje skriti Brez peke!
100 ml vode
300 g sladkorja
1 vanilin sladkor z burbonsko vaniljo
180 g kokosovega olja (ali masla)
50 ml ruma
400 g mandljevih piškotov (spekulatius)
100 g mletih mandljev
60 g kokosove moke
400 g jedilne čokolade
250 ml smetane
50 g kokosovega olja (ali masla)
1 žlička vaniljine esence
Pekač (približno 25 x 30 cm) obložite s papirjem za peko.
Piškote v skledi s pomočjo kladiva za meso zdrobite. Zmešajte jih z mandlji in kokosovo moko.
V visoki kozici zavrite vodo s sladkorjem in vaniljinim sladkorjem. V vrelo dodajte rum, nato kokosovo maščobo. V še vroče vmešajte piškotno mešanico. Enakomerno nadevajte na pekač, pustite, da se malo ohladi, nato potlačite s prsti.
Čokolado nalomite na koščke. Smetano skoraj zavrite in z njo prelijte koščke čokolade. Z vilico mešajte tako dolgo, da se čokolada popolnoma stopi in dobite enoten preliv. Prelijte piškotno testo v pekaču in postavite v hladilnik, da se čokoladna krema popolnoma strdi (vsaj 3 ure).
Ko so bajadere hladne in trde, jih s papirjem vred vzemite iz pekača in na deski narežite na majhne koščke – kvadre velikosti 1 x 4 cm ali 2 x 2 cm.
Podobni članki
- Bounty kroglice
(23.12.2012) - Piškoti s koščki čokolade, kokosom in likerjem
(12.05.2011) - Kokosovo pecivo z ananasom
(04.01.2012) - Preprosta čokoladna torta
(24.10.2012) - Nougat rulada
(17.02.2011) - Pijana nevesta
(31.12.2011) - Enostavna čokoladna rezina
(19.11.2010) - Čokoladna pita z arašidovim maslom
(09.12.2013) - Kokosovi mafini
(09.05.2013) - Čokoladno pecivo
(28.05.2013)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:07.06.2012, 328,938 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,606 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,539 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,487 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,649 prikazov