Čokoladni sorbet
Alan Benson
Sorbet je vedno odlična osvežitev. Recept za 4 osebe.
200 g jedilne čokolade
250 g sladkorja
Čokolado stopite v vodni kopeli in pustite, da se nekoliko ohladi. Sladkor in 500 ml vode pristavite na zmeren ogenj in mešajte, da se sladkor stopi. Primešajte čokolado. Odstavite, ohladite, nato zmes za 30 minut postavite v hladilnik.
Nato jo preložite v strojček za sladoled ali kovinsko skledo in zamrznite. Ko se zmes začne strjevati, jo dobro premešajte.
Hladite še približno tri ure in vmes večkrat dobro premešajte.
Recept iz knjige Zlata knjiga – Čokolada. Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.
Podobni članki
Čokoladne kocke z meto
(22.12.2010)Panforte
(06.10.2011)Tortice z belo čokolado in kokosom
(20.03.2011)Piškotne kocke
(17.12.2011)Čokoladni mafini presenečenja
(29.11.2012)Medeni krogci v beli čokoladi
(23.12.2012)Pomarančni sladoled
(28.07.2017)Bezgov sorbet
(21.05.2011)Čokoladni mafini s kislo smetano
(03.02.2011)Hrustljave medene kroglice
(23.12.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:15.05.2011, 288,373 prikazov -
Kdaj imam god?
objavljeno:, 248,206 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 215,955 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 183,871 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 149,155 prikazov