marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pozitivni učinki hoje

Pošlji prijatelju

Hoja je osnovna oblika gibanja in primerna za vse ne glede na starost, telesno pripravljenost ali zdravstveno stanje.

Izvajamo jo lahko vsi, tudi tisti, ki so slabše telesno pripravljeni, starejši, kronični bolniki, čezmerno težki in srčno-žilni bolniki.

Pa poznate njene pozitivne učinke na telo?

Že z nekaj minut hoje na dan se nam izboljša kreativno razmišljanje, dalj časa kot hodimo, boljši so učinki, vpliva na zmanjšanje bolečin, ki se pojavljajo pri artritisu, zmanjša utrujenost in izboljša kakovost življenja.

1 uro in pol hoje na dan v naravi blagodejno vpliva na naše zdravje, prežene negativne misli, saj se ob tem sproščajo endorfini, ki ustvarjajo občutek sreče in evforije.

Prav tako bi si med delom morali večkrat vzeti odmor, saj raziskave kažejo, da že 5 minutni odmor vsako uro pozitivno vpliva na naše telo, večje je zadovoljstvo med zaposlenimi in bistveno se nam zmanjša hrepenenje po hrani.

Če vam delovni proces dopušča, si med delom poskušajte vzeti 20 minutni odmor, saj le to poveča tvorjenje hormona melaton, kar nam pomaga, da bomo zvečer hitreje zaspali.

Naredite nekaj za svoje telo... namesto z avtomo se danes v službo sprehodite peš,  namesto z dvigalom se danes po poslovnih prostorih premikajte po stopnicah... Telo vam bo hvaležno, pa še bolj srečni boste!

Slika vir: Medella center