marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Velikonočne pince

Pošlji prijatelju

velikonočne pinceMN

Klasičnim primorskim pincam smo nadeli nekoliko bolj zdrav okus, saj smo zmanjšali količino jajc. Dodali smo tudi rozine, ki pa jih seveda lahko izpustite.

2 jajci

275 ml mlačnega mleka

3 žlice rjavega sladkorja

1 kocka kvasa

40 g mehkega masla

½ žličke soli

500 g moke

60 g rozin (po želji)

Za križ:

50 g moke

3 žlice vode

Mleku dodajte sladkor in vanj nadrobite kvas. Postavite na toplo za približno 15 minut, da se naredi visoka goba.

Eno jajce stepite. Rozine namočite v topli vodi.

Moko zmešajte s soljo, dodajte jajce, maslo in prilijte kvasni nastavek. Zelo dobro pregnetite, najbolje v aparatu za peko kruha, nazadnje po želji vgnetite še odcejene rozine. Postavite na toplo in pustite vzhajati 30 do 45 minut.

Testo stresite na rahlo pomokano podlago in ga razdelite na štiri dele, vsakega od teh pa še na tri – dobili boste 12 delov testa, iz katerega oblikujte lepo gladke kroglice. Nadevajte jih na pekač, obložen s papirjem za peko, rahlo pokrijte s prtičem in pustite na toplem vzhajati dvajset minut, nato z ostrim nožem na vrh vsake pince zarežite križ, ponovno pokrijte in pustite vzhajati še deset minut.

Pečico segrejte na 220 stopinj.

Stepite drugo jajce in z njim s pomočjo čopiča premažite pince.

Za križ v skodelici z vilico dobro zmešajte moko in vodo (dodajajte po žličkah), da dobite precej gosto pasto, ki ne teče. Nadevajte jo v vrečico, ki ji nato odrežite konico in pasto v tanki črti nabrizgajte na križe.

Pince pecite 15 minut.

Oglašujte pri nas

Podobni članki