Hitri bučni kruh
MN
Za slasten bučni kruh je dovolj, da v testo namesto navadnega dodate bučno olje – kruh bo dobil posebno barvo, odličen okus, pa še lepo mehek bo kar nekaj dni.
280 ml tople vode
1 kocka (42 g) kvasa
1,5 žlice sladkorja
1 žlica (15 ml) belega kisa
½ žličke soli
50 ml bučnega olja (100%, nerafinirano)
500 g moke
1 majhno jajce
3 žlice praženih oluščenih bučnic
Jajce vzemite iz hladilnika, da se ogreje.
V vodo nadrobite kvas, dodajte sladkor in kis ter pustite na toplem stati 15 minut.
Dodajte moko in sol ter bučno olje in zelo dobro pregnetite. Oblikujte kroglo in jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Na vrh krogle od sredine navzven nekajkrat zarežite z ostrim nožem, da se zariše »zvezda«.
Jajce stepite, z njim premažite hlebec in ga obložite z bučnimi semeni. Pustite ga na toplem vzhajati 30 – 40 minut.
Pečico segrejte na 190 stopinj. Pekač vstavite na rešetko nekoliko pod sredino pečice in pecite kruh približno 35 minut.
Podobni članki
Pirin kruh s parmezanom in orehi
(10.02.2012)Kruh z ovsenimi kosmiči
(07.01.2013)Velikonočne pince
(14.03.2013)Posajen koruzni kruh z bučnicami
(14.10.2014)Čokoladni kruh ali kruhki
(13.06.2013)Kruh s suhimi figami
(30.12.2013)Francoska štruca
(25.10.2012)Nočni kruh
(08.01.2014)Kruh s pestom
(23.01.2014)Pica s prekajenim lososom in mocarelo
(06.01.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:02.11.2012, 331,541 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,053 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,780 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,719 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,896 prikazov