marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Hitri bučni kruh

Pošlji prijatelju

kruh z bučnim oljemMN

Za slasten bučni kruh je dovolj, da v testo namesto navadnega dodate bučno olje – kruh bo dobil posebno barvo, odličen okus, pa še lepo mehek bo kar nekaj dni.

280 ml tople vode

1 kocka (42 g) kvasa

1,5 žlice sladkorja

1 žlica (15 ml) belega kisa

½ žličke soli

50 ml bučnega olja (100%, nerafinirano)

500 g moke

1 majhno jajce

3 žlice praženih oluščenih bučnic

Jajce vzemite iz hladilnika, da se ogreje.

V vodo nadrobite kvas, dodajte sladkor in kis ter pustite na toplem stati 15 minut.

Dodajte moko in sol ter bučno olje in zelo dobro pregnetite. Oblikujte kroglo in jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Na vrh krogle od sredine navzven nekajkrat zarežite z ostrim nožem, da se zariše »zvezda«.

bučni kruhJajce stepite, z njim premažite hlebec in ga obložite z bučnimi semeni. Pustite ga na toplem vzhajati 30 – 40 minut.

Pečico segrejte na 190 stopinj. Pekač vstavite na rešetko nekoliko pod sredino pečice in pecite kruh približno 35 minut.

Podobni članki