marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Koruzna pogača z začimbami

Pošlji prijatelju

koruzna pogača z začimbamiMN

Začimbe naredijo koruzni kruh slan in pikanten.

240 ml mlačnega mleka

120 ml mlačne vode

1 kocka kvasa

2 žlički sladkorja

400 g bele moke

160 g koruzne moke

1,5 žličke soli

1 jajce

3 žličke začimb Kotanyi Grill steak

Maščoba in moka za pekač.

Zmešajte mleko in vodo, dodajte sladkor in nadrobljen kvas. Pustite stati 15 minut, da se kvas aktivira.

Zmešajte belo in koruzno moko ter sol.

Maslo stopite. Jajce rahlo stepite.

Mešanici moke dodajte maslo, jajce in kvasni nastavek. Dobro premešajte in stepite.

Okrogel pekač za pito (globine 4 cm) namastite in rahlo pomokajte. Vanj stresite testo in pustite na toplem vzhajati pol ure.

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Vzhajano testo posujte z začimbno mešanico in postavite v pečico. 15 minut pecite pri 200 stopinjah, nato znižaajte temperaturo na 180 stopinj in pecite še 15 minut. Če je potrebno, vrh pogače prekrijte z aluminijasto folijo, da se ne zapeče preveč.

Vzemite iz pečice, pustite v modlu še 15 minut, nato pogačo predevajte na rešetko.

Oglašujte pri nas

Podobni članki