marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kruhki za burgerje ali hot-dog

Pošlji prijatelju

hamburgerMN

Hamburger ali hot-dog? Pravzaprav je vseeno, kaj imate raje – pričenja se čas peke na žaru in piknikov, zato boste morali tako ali drugače pripraviti kruhke, ki morajo biti še posebej rahli in puhasti.

Recept za 16 kruhkov:

240 ml mleka

120 ml vode

50 g masla

560 g moke

1 zavojček (7 g) instant kvasa

2 žlički sladkorja v prahu

1,5 žličke soli

1 jajce

2 žlici sezama (le za burgerje)

Mleko, vodo in maslo rahlo segrejte (na približno 60 stopinj), da se maslo stopi.

Moko zmešajte s soljo, sladkorjem in kvasom. Prilijte mlačno mleko z maslom in dobro pregnetite na rahlo pomokani površini.

Testo razdelite na 12 delov. Za burgerje oblikujte lepe kroglice, za hot-dog pa podolgovate štručke (dolge kakšen centimeter ali dva manj kot so hrenovke, ki jih boste uporabili). Postavite jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Rahlo pokrijte, postavite na toplo in pustite vzhajati 40 minut.

kruhki  za hamburgerje in hot-dogMN

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Stepite jajce in z njim po vrhu premažite štručke. Kruhke za burgerje posujte s sezamom.

Postavite v pečico in pecite 12 do 15 minut.

Ohladite in nadevajte…