marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladni kruh ali kruhki

Pošlji prijatelju

čokoladne štručke in pleteniceMN

Čokoladni kruh je odličen, če ga postrežete z maslom in medom ali z marmelado, še posebej pa bo čokoladni kruh všeč otrokom.

300 ml mlačnega mleka

½ zavojčka kvasa (20 g)

3 žlice sladkorja

500 g moke

1,5 žličke soli

3 žlice kakava

75 g stopljenega masla

1 jajce za premaz

V mlačno mleko dodajte sladkor in vanj nadrobite kvas. Pustite kvasni nastavek stati, da se naredi debela kapa iz kvasovk.

V skledi zmešajte moko, sol in kakav. Dodajte mleko s kvasom, nekoliko premešajte, nato prilijte še maslo. Dobro premešajte in pregnetite z gnetilnimi kavlji, dokler testo ne tvori kepe in se lepo odlepi od sten posode.

Testo pokrijte in pustite pol ure minut vzhajati.

Iz testa oblikujte štručke, žemljice ali pletenice. Nekoliko stepite jajce in kruhke po vrhu premažite.

Pečico vključite na 50 stopinj, nato jo izključite, dajte vanjo kruhke na pekaču (obloženem s papirjem) in pustite vratca pečice priprta. Vključen je lahko zgolj ventilator. Kruhki naj vzhajajo, dokler ne narastejo za dvakrat ali celo trikrat.

Pekač vzemite iz pečice in kruhke postavite nekam, kjer ne bodo na prepihu. Pečico segrejte na 200 stopinj.

Ko postavite kruhke v pečico, temperaturo takoj nastavite na 180 stopinj. Pecite 25 do 30 minut.