marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Slaniki s hrenom

Pošlji prijatelju

slaniki s hrenom v košariciMN

Tisto, čemur ljubitelji japonske kuhinje pravijo wasabi, je pravzaprav mešanica običajnega hrena, rastline Wasabia japonica (ki ni hren, spada pa v isto skupino rastlin) ter še nekaj dodatkov. Je lepe zelene barve in gre hitro »v nos« - tako kot se za hren pač spodobi.

250 g moke
1 zavojček instant kvasa
5 g sladkorja (1 sladkorček za kavo)
ščep soli
35 g mehkega masla
300 ml vode

1 rumenjak

Preliv:
2 žlici moke
3 žlice vode (približno)
ščep soli

wasabi v tubi ali prahu – po okusu

Pečico segrejte na 200 stopinj in pekač obložite s papirjem.
Zmešajte moko, kvas, sladkor in sol. Dodajte maslo in vodo ter dobro pregnetite. Testo razdelite na 4 dele in vsakega oblikujte v za prst debele svaljke, ki jih narežite na poljubno dolžino. Enega poleg drugega jih naložite na pekač, približno pol centimetra narazen. Testo na tanko premažite z rumenjakom.
Zmešajte moko in sol za preliv, vmešajte wasabi po okusu in tolike vode, da dobite redkejšo pasto, ki  lepo teče z žlice. Preliv s pomočjo žlice v črtah nanesite preko testa.
Pecite 20 minut.


Oglašujte pri nas

Podobni članki