Slaniki s hrenom
MN
Tisto, čemur ljubitelji japonske kuhinje pravijo wasabi, je pravzaprav mešanica običajnega hrena, rastline Wasabia japonica (ki ni hren, spada pa v isto skupino rastlin) ter še nekaj dodatkov. Je lepe zelene barve in gre hitro »v nos« - tako kot se za hren pač spodobi.
250 g moke
1 zavojček instant kvasa
5 g sladkorja (1 sladkorček za kavo)
ščep soli
35 g mehkega masla
300 ml vode
1 rumenjak
Preliv:
2 žlici moke
3 žlice vode (približno)
ščep soli
wasabi v tubi ali prahu – po okusu
Pečico segrejte na 200 stopinj in pekač obložite s papirjem.
Zmešajte moko, kvas, sladkor in sol. Dodajte maslo in vodo ter dobro pregnetite. Testo razdelite na 4 dele in vsakega oblikujte v za prst debele svaljke, ki jih narežite na poljubno dolžino. Enega poleg drugega jih naložite na pekač, približno pol centimetra narazen. Testo na tanko premažite z rumenjakom.
Zmešajte moko in sol za preliv, vmešajte wasabi po okusu in tolike vode, da dobite redkejšo pasto, ki lepo teče z žlice. Preliv s pomočjo žlice v črtah nanesite preko testa.
Pecite 20 minut.
Podobni članki
Hren z jajcem, jabolkom, smetano …
(08.03.2013)Pita s pekani (ameriškimi orehi)
(13.11.2013)Pečene češnje
(19.06.2013)Čokoladne kocke z datlji in banano
(17.12.2013)Čokoladni eklerji
(27.11.2011)Pomarančna pita
(11.03.2012)Vrtna pica
(05.07.2011)Velikonočne pince
(14.03.2013)Prekmurska gibanica
(22.01.2012)Vanilijevi rogljički z mandlji
(30.12.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:27.03.2012, 331,604 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,070 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,787 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,747 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,911 prikazov