marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pečene češnje

Pošlji prijatelju

pečene češnje s prelivomFotolia

Pečene češnje pod slastnim testom in prelite z omako iz smetanovega pudinga so odlična topla sladica. Priporočamo vam, da češnje pred peko izkoščičite, vendar pa to ni nujno.

za 1 zvrhan kozarec za vlaganje češenj

maslo za pekač

Testo:

160 g moke

¼ žličke soli

1 žlička pecilnega praška

150 g sladkorja

120 ml mleka

3 žlice stopljenega masla

200 g sladkorja

1 žlica škroba

240 ml vrele vode

Preliv:

500 ml mleka

½ zavojčka praška za smetanov puding (ali kakšno žličko več) – lahko je tudi vaniljev

1,5 žlice sladkorja

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.

Češnje operite in po želji izkoščičite. Namastite kvadraten pekač velikosti 20 do 24 cm. Češnje naložite na dno pekača.

Moko zmešajte s soljo, pecilnim praškom in 150 g sladkorja. Prilijte mleko in stopljeno maslo. Premešajte. Testo nadevajte preko češenj, da jih prekrijete.

Zmešajte škrob in 200 g sladkorja. Prilijte vročo vodo in dobro premešajte. Polijte preko testa.

Pecite 40 do 50 minut, da se lepo zlatorjavo zapeče.

Prašek za smetanov puding zmešajte s sladkorjem. Dodajte nekaj žlic mleka in zmešajte v gosto maso brez grudic. Preostanek mleka zavrite, vmešajte maso za puding in na rahlem ognju kuhajte pet minut. Večkrat premešajte.

Češnje v testu s pomočjo žlice ali lopatice še tople nadevajte v sklede ali na krožnike ter prelijte s kremo iz smetanovega pudinga.

Podobni članki