marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladne kocke z datlji in banano

Pošlji prijatelju

čokoladne kocke z datlji in bananoMN

Čokoladne kocke, za katere ne potrebujemo niti malo sladkorja, osladimo samo z datlji in banano. Verjemite – precej boljše so kot klasični brownies!

250 g datljev

150 ml vroče vode

2 srednje veliki mehki banani

190 g mehkega masla

1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo

1 ščep soli

3 jajca

150 g moke

60 g temnega kakava

1 žlička pecilnega praška

½ žličke sode bikarbone

100 g mletih mandljev

Preliv:

200 g jedilne čokolade

75 ml sončničnega olja

3 žlice mletih mandljev

Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač (cca. 30 x 25 cm) obložite s papirjem za peko.

Datljem odstranite koščice. V visoki posodi jih prelijte z vročo vodo, pustite stati 5 do 10 minut, nato pa zmeljite s paličnim mešalnikom.

Banani pretlačite z vilicami. Dodajte jim maslo, sol in vaniljin sladkor in premešajte z električnim mešalnikom. Primešajte jajca in kakav.

Moko zmešajte s pecilnim praškom in sodo bikarbono.

V glavno zmes dodajte mešanico moke, datljevo pasto in mlete mandlje. Premešajte, nadevajte testo v pekač in ga po vrhu zgladite. Pecite 30 minut,

Stopite koščke jedilne čokolade z oljem (v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici) in prelijte biskvit. Po vrhu ga potrosite z mletimi mandlji, nato pa pustite, da se ohladi – najprej na pultu, nato še v hladilniku.

Ko je pecivo hladno in se preliv strdi, narežite na kocke.

Oglašujte pri nas