Sladka čili omaka
Sadna pekoča omaka, ki se poda k mesu, pici in še kupu drugih reči – in če ste pogumni, jo lahko jeste tudi kot pekočo marmelado.
20 suhih dolgih pekočih čilijev
1 kg breskev iz kompota (brez olupkov)
500 ml soka breskovega kompota
2 žlici (30 ml) sojine omake
¼ žličke ingverja v prahu
10 strokov česna
1 velika čebula
4 žlice sladkorja
Čilijem odstranite peclje in jih s semeni vred drobno nasekljajte. (Ne dotikajte se oči in nosa oziroma uporabite rokavice, roke ter desko in nož nato dobro operite.)
Čebulo in česen drobno nasekljajte.
Kompot precedite. 1 kg breskev iz kompota in 500 ml soka iz kompota stresite v kozico. Dodajte sladkor, ingver, sojino omako, česen, čebulo in čilije. Kuhajte pol ure in vmes večkrat premešajte.
Breskve pretlačite s paličnim mešalnikom in postavite omako nazaj na ogenj, da se nekoliko zgosti.
Vročo omako nadevajte v vroče kozarčke (segrete v pečici ali pomivalnem stroju) ter zaprite, nato pustite stati na pultu preko noči, da se popolnoma ohladi.
Namig: Če želite nekoliko bolj »želejasto« omako, zakuhajte vanjo na koncu ½ zavojčka želina. Sestavine zadoščajo za približno 1500 ml omake – priporočamo, da si pripravite majčkene kozarčke, ne pa velikih, saj boste omako verjetno uporabljali po malem.
Podobni članki
- Slivov džem s čokolado
(07.09.2012) - Polenta s sladko-kislimi jurčki
(25.09.2012) - Rezanci z bučkami
(20.08.2012) - Lazanja z brokolijem
(13.09.2012) - Sladek BBQ fižol
(28.11.2013) - Boranja s piščancem
(30.08.2012) - Kremna šampinjonova juha
(19.03.2012) - Polnjene paprike
(02.09.2014) - Sladko – kisla svinjina
(12.03.2011) - Osnovni recept za lazanjo
(30.11.2010)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:30.10.2012, 327,098 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,265 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,186 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,156 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,413 prikazov