marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Sladka čili omaka

Pošlji prijatelju

čili omaka z breskvami na žliciMN

Sadna pekoča omaka, ki se poda k mesu, pici in še kupu drugih reči – in če ste pogumni, jo lahko jeste tudi kot pekočo marmelado.

20 suhih dolgih pekočih čilijev

1 kg breskev iz kompota (brez olupkov)

500 ml soka breskovega kompota

2 žlici (30 ml) sojine omake

¼ žličke ingverja v prahu

10 strokov česna

1 velika čebula

4 žlice sladkorja

Čilijem odstranite peclje in jih s semeni vred drobno nasekljajte. (Ne dotikajte se oči in nosa oziroma uporabite rokavice, roke ter desko in nož nato dobro operite.)

Čebulo in česen drobno nasekljajte.

Kompot precedite. 1 kg breskev iz kompota in 500 ml soka iz kompota stresite v kozico. Dodajte sladkor, ingver, sojino omako, česen, čebulo in čilije. Kuhajte pol ure in vmes večkrat premešajte.

Breskve pretlačite s paličnim mešalnikom in postavite omako nazaj na ogenj, da se nekoliko zgosti.

Vročo omako nadevajte v vroče kozarčke (segrete v pečici ali pomivalnem stroju) ter zaprite, nato pustite stati na pultu preko noči, da se popolnoma ohladi.

Namig: Če želite nekoliko bolj »želejasto« omako, zakuhajte vanjo na koncu ½ zavojčka želina. Sestavine zadoščajo za približno 1500 ml omake – priporočamo, da si pripravite majčkene kozarčke, ne pa velikih, saj boste omako verjetno uporabljali po malem.

Podobni članki