marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Lazanja z brokolijem

Pošlji prijatelju

kos lazanje z brokolijemMN

Zelenjavo imajo še otroci rajši, če je skrita med testeninami.

200 g cvetov brokolija

50 g korenja

½ čebule

1 strok česna

1 ščep soli

1 žlica olja

200 g parmezana

70 g masla

40 g moke

700 ml mleka

1 ščep soli

1 ščep naribanega muškatnega oreščka

poper

6 listov testenin za lazanjo brez predhodnega kuhanja

Pečico segrejte na 190 stopinj. Pripravite kvadraten pekač, v katerega boste vzporedno zložili po dva lista testenin.

Korenje in brokoli operite. Korenje naribajte, brokoli nakockajte. Čebulo in česen olupite in nasekljajte.

V ponvi segrejte olje in na njem nekoliko popražite čebulo in česen. Dodajte brokoli in korenček, rahlo posolite in pokrijte ter dušite 5 minut.

Maslo stopite v kozici. Odstavite, dodajte moko in jo vmešajte, nato postavite nazaj na ogenj, da moka zarumeni – ne pozabite mešati. Ponovno odstavite, dodajte malo soli, poper in muškatni orešček ter prilijte mleko. Premešajte in ponovno postavite nazaj na ogenj. Med stalnim mešanjem zavrite, nato ogenj zmanjšajte in kuhajte še nekaj minut, da se zgosti.

V pekač dajte dve manjši zajemalki bele bešamelne omake. Preko nje zložite vzporedno dva lista testenin. Prekrijte s polovico brokolija, posujte s tretjino parmezana in dodajte še dve zajemalki bešamela. Enako naredite naslednjo plast.

Lazanjo prekrijte z zadnjima dvema listoma testenin, po vrhu nadevajte bešamel in potresite z zadnjo tretjino sira.

Postavite v pečico in pecite 30 minut, nato za 5 minut vključite še ventilator ali infra pečenje, da se lazanja po vrhu zapeče.

lazanja v pekačuMN

Namig: Lazanjo boste lahko hitreje postregli, če jo pečete na papirju za peko. Ko jo vzamete iz pečice lahko tako primete za vogale papirja in jo dvignete iz pekača na desko (potrebovali boste dodaten par rok). Tako se bo hitreje nekoliko ohladila in boste v njej prej uživali.