marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Mini zelenjavni zavitki

Pošlji prijatelju

mini zelenjavni zavitkiFotos mit Geschmack

Zelenjavni zavitki iz pečice, ki zlahka uspejo (in so manj mastni od kitajskih spomladanskih zavitkov).

2 lista vlečenega testa

2 žlici drobtin

1 šopek mlade čebule

3 korenčki (250 g )

1 koleraba (250 g)

3 žlice repičinega olja

1 jajce

50 g smetane za kuhanje

50 g naribanega ementalca

Sol

poper

nariban muškatni orešček

30 g stopljenega masla

maščoba (ali papir za peko)

Vlečeno testo vzamemo iz zavitka, razvijemo, položimo na vlažno krpo in pokrijemo s krpo. Drobtine popražimo.

Mlado čebulo očistimo, operemo in z zelenjem vred narežemo na obročke. Korenčke in kolerabo olupimo in grobo nastrgamo. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač namastimo ali obložimo s papirjem za peko.

Olje segrejemo in na njem na hitro popražimo zelenjavo. Jajce zmešamo s smetano in sirom ter primešamo k zelenjavi. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Liste vlečenega testa prečno prepolovimo in pomažemo z vodo. Najprej porazdelimo po njih drobtine, nato še zelenjavo.

Obložene liste testa ob strani in na koncih malo spodvihamo, zavijemo in položimo na pekač. Zavitke pomažemo z maslom. Pečemo na sredini (ventilacijska pečica 180 stopinj) 20 – 25 minut. Vmes večkrat pomažemo z maslom.

Recept iz knjige Susanne Bodensteiner: Pečemo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.

Oglašujte pri nas