marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Lisičke v smetani

Pošlji prijatelju

lisičke v smetani nadevane na rezino kruhaFotolia

Predjed za 4 do 6 oseb, postrežena v obliki kanapejčkov.

400 g lisičk

2 šalotki (ali ¼ čebule)

100 g prekajene slanine

1 žlička moke

100 ml kokošje jušne osnove

50 ml belega vina

sol

poper

peteršilj

100 g kisle smetane

1 francoska štruca

Lisičke očistite in večje narežite na polovice oziroma četrtine. Olupite in drobno nasekljajte šalotko, operite, osušite in drobno nasekljajte peteršilj. Slanino drobno nakockajte. Kruh narežite na rezine.

V ponvi prepražite slanino, ko spusti maščobo dodajte šalotko, da postekleni. Dodajte lisičke in peteršilj, solite in poprajte ter pražite, da tekočina izhlapi. Nato na gobe presejte moko, premešajte in zalijte z vinom ter juho. Dušite, da povre, nato vmešajte kislo smetano in nadevajte na rezine kruha.