Lisičke v smetani
Fotolia
Predjed za 4 do 6 oseb, postrežena v obliki kanapejčkov.
400 g lisičk
2 šalotki (ali ¼ čebule)
100 g prekajene slanine
1 žlička moke
100 ml kokošje jušne osnove
50 ml belega vina
sol
poper
peteršilj
100 g kisle smetane
1 francoska štruca
Lisičke očistite in večje narežite na polovice oziroma četrtine. Olupite in drobno nasekljajte šalotko, operite, osušite in drobno nasekljajte peteršilj. Slanino drobno nakockajte. Kruh narežite na rezine.
V ponvi prepražite slanino, ko spusti maščobo dodajte šalotko, da postekleni. Dodajte lisičke in peteršilj, solite in poprajte ter pražite, da tekočina izhlapi. Nato na gobe presejte moko, premešajte in zalijte z vinom ter juho. Dušite, da povre, nato vmešajte kislo smetano in nadevajte na rezine kruha.
Podobni članki
Testenine z jurčki in slanino
(14.09.2014)Polenta s sladko-kislimi jurčki
(25.09.2012)Testenine z mandlji, korenčkom in brokolijem
(29.01.2011)Kostanjeva omaka
(10.10.2013)Namaz iz sardin in namaz iz posušenih paradižnikov
(08.12.2011)Mesne kroglice v omaki
(30.01.2012)Jota – primorska zeljna juha
(21.01.2013)Kruhki s slanino in jajcem
(25.02.2011)Jajca v gnezdu iz slanine
(07.05.2012)Špageti z mandlji in lešniki
(04.05.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:17.10.2011, 331,587 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,066 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,782 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,721 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,906 prikazov