marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Hladne vaniljine rezine

Pošlji prijatelju

hladna vaniljina rezina na krožnikuMN

Sladica brez peke.

250 g polnozrnatih piškotov (uporabili smo Grancereale frutta od Mulino Bianco)

70 g masla

150 g belega čokoladnega obliva

1 prašek za vaniljin puding

5 žlic sladkorja

500 ml mleka

1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo

5 ml rumove arome (1 žlička)

6 listov želatine

1 sladka metana (250 g)

Prašek za puding zmešajte s sladkorjem in nekaj žlicami mleka, da dobite gladko zmes. Preostanek mleka zavrite, nato vanj zlijte zmes za puding in na rahlem ognju med mešanjem kuhajte 5 minut. Puding prelijte iz lonca v hladno skledo, da se bo hitreje ohladil.

Liste želatine za 5 minut namočite v hladno vodo, da nabreknejo. Ožemite jih in vmešajte v še vroč puding, dodajte tudi rumovo aromo in vaniljin sladkor.

Dno okroglega pekača za torto s premerom 24 ali 26 cm obložite s papirjem za peko. Piškote zdrobite, maslo stopite in zmešajte. Nadevajte v pekač in pritisnite ob dno. V vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici počasi stopite obliv iz bele čokolade in z njim na tanko premažite plast piškotov.

Ko se puding že pričenja trditi in ni več pretirano topel, stepite sladko smetano. Previdno jo vmešajte v puding in maso nato zlijte v pekač. Postavite v hladilnik, da se popolnoma strdi.

Preden odstranite obod pekača, s tankim nožem zarežite ob obodu, da se strjenka loči od pekača.