Hladne vaniljine rezine
MN
Sladica brez peke.
250 g polnozrnatih piškotov (uporabili smo Grancereale frutta od Mulino Bianco)
70 g masla
150 g belega čokoladnega obliva
1 prašek za vaniljin puding
5 žlic sladkorja
500 ml mleka
1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo
5 ml rumove arome (1 žlička)
6 listov želatine
1 sladka metana (250 g)
Prašek za puding zmešajte s sladkorjem in nekaj žlicami mleka, da dobite gladko zmes. Preostanek mleka zavrite, nato vanj zlijte zmes za puding in na rahlem ognju med mešanjem kuhajte 5 minut. Puding prelijte iz lonca v hladno skledo, da se bo hitreje ohladil.
Liste želatine za 5 minut namočite v hladno vodo, da nabreknejo. Ožemite jih in vmešajte v še vroč puding, dodajte tudi rumovo aromo in vaniljin sladkor.
Dno okroglega pekača za torto s premerom 24 ali 26 cm obložite s papirjem za peko. Piškote zdrobite, maslo stopite in zmešajte. Nadevajte v pekač in pritisnite ob dno. V vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici počasi stopite obliv iz bele čokolade in z njim na tanko premažite plast piškotov.
Ko se puding že pričenja trditi in ni več pretirano topel, stepite sladko smetano. Previdno jo vmešajte v puding in maso nato zlijte v pekač. Postavite v hladilnik, da se popolnoma strdi.
Preden odstranite obod pekača, s tankim nožem zarežite ob obodu, da se strjenka loči od pekača.
Podobni članki
Rezine Malakov
(19.12.2010)Brownies
(29.05.2011)Jagodne rezine s sirčkom
(12.07.2017)Preprosta čokoladna torta
(24.10.2012)Snežene kepe
(09.02.2018)Novoletna torta
(04.01.2014)Sirova torta (cheesecake) z belo čokolado in malinami
(06.05.2014)Čokoladne kocke z datlji in banano
(17.12.2013)Kostanjeva čokoladna torta
(29.10.2013)Borovničevi mafini
(03.09.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:19.07.2011, 331,606 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,076 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,788 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,750 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,911 prikazov