marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kolač s češnjami

Pošlji prijatelju

rezina češnjevega kolačaFotolia

Pecivo s češnjami, ki je v toplih junijskih dneh odlično za h kavi ali čaju, sicer pa bo češnjev kolač prijal tudi kot prigrizek za malico.

6 beljakov

150 g sladkorja

½ žličke soli

120 g moke

100 g razpuščenega masla

250 g izkoščičenih temnih češenj

maslo in moka za pekač

sladkor v prahu za posip

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Okrogel pekač (premera 20 cm) namastite in rahlo pomokajte.

V skledi zmešajte moko in sladkor. Prilijte stopljeno maslo in nekoliko pomešajte.

Beljake in sol stepite v sneg. Žlico po žlico ga dodajajte moki in premešajte.

testo zlijte v pekač in nato nanj enakomerno nadevajte češnje. Te se bodo med peko potopile v biskvit.

Postavite v pečico in pecite 35 do 40 minut oziroma toliko časa, da se testo nič več ne prijema zobotrebca oziroma lesene paličice za nabodala, če jo zapičite v sredino.

Po peki pustite še nekaj minut v pekaču, nato češnjev kolač ohladite na rešetki. Preden ga narežete in postrežete, ga lahko po vrhu posujete s sladkorjem v prahu.

Podobni članki