marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Veganski čokoladni mafini

Pošlji prijatelju

veganski čokoladni mafiniMN

Čokoladni mafini za vegane? Brez jajc in masla? Zakaj pa ne … Maslo lahko odlično nadomestimo z avokadom, saj ima ta dovolj maščobe, na okus pa ne vpliva.

1 avokado, olupljen in izkoščičen

1 žlička balzamičnega kisa

1 zavojček vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo

240 ml vode

2 žlici sončničnega olja

220 g moke

3 žlice kakava

1 ščep soli

1 žlička pecilnega praška

1 žlička sode bikarbone

200 g sladkorja

Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač obložite s papirčki za peko mafinov. Če boste pekli mafine v kozarčkih ali skodelicah, jih namažite s kapljico olja.

Avokado prerežite po dolžini, mu odstranite koščico in ga olupite. Odmerite 140 g avokada in ga dobro pretlačite z vilicami.

Dodajte balzamični kis, vaniljin sladkor in olje ter premešajte. Prilijte vodo in ponovno premešajte.

Moko, kakav, sol, pecilni prašek, sodo bikarbono in sladkor zmešajte. Prilijte avokadovo kašo in premešajte.

Testo nadevajte v papirčke za mafine, do 5 mm pod robom. Testo zadostuje za približno 15 mafinov. Če boste pekli v kozarčkih, nadevajte v vsakega za 4 cm testa.

Pecite 30 minut. (V kozarčkih kakšno minuto dlje, zaradi večje količine testa.)

Veganski čokoladni mafini bodo teknili tudi tistim, ki niso vegani – poskusite! K mafinom lahko ponudite rastlinsko smetano.