marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Rezine Malakov

Pošlji prijatelju

rezine MalakovFotos mit Geschmack

Rahla avstrijska specialiteta za nedeljske goste.

Biskvit:

4 jajca

140 g sladkorja

140 g mletih mandljev

1 žlica jedilnega škroba

sladkor za posip

Za nadev:

100 g mandljevih lističev

3 žlice sladkorja v prahu

1 vrečka mandljevega pudinga

200 ml mleka

2 kapljici arome grenkih mandljev

2 žlici mandljevega likerja (npr.amaretto)

400 g smetane

100 g biskvitnih piškotov (otroških)

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko Jajca in sladkor stepemo v svetlo kremasto zmes. Mandlje zmešamo z jedilnim škrobom in rahlo vmešamo v jajčno kremo. Testo namažemo na pekač in pečemo 15 minut. Nato ga zvrnemo na kuhinjsko krpo, potreseno s sladkorjem. Papir za peko odstranimo. Ohlajeno biskvitno ploščo podolžno razrežemo na tri enako velike dele.

Mandljeve lističe zmešamo z 1 žlico sladkorja v prahu in v ponvi brez maščobe zlato rjavo popražimo. Mandljev puding razmešamo s 50 ml mleka. Preostalo mleko z 2 žlicama sladkorja v prahu zavremo, dodamo razmešan puding in med mešanjem skuhamo. Puding ohladimo, vmes ga večkrat premešamo. Primešamo aromo grenkih mandljev in po želji še mandljev liker.

Smetano čvrsto stepemo in po žlicah primešamo mandljev puding. En del biskvita namažemo z malo mandljeve kreme in potresemo z mandljevimi lističi. Po vrhu naložimo otroške piškote, jih namažemo z mandljevo kremo in potresemo z mandljevimi lističi. Pokrijemo z drugim delom, ki ga prav tako namažemo s kremo in potresemo z lističi. Na vrh položimo tretji biskvitni del.

Sladico z vseh strani narahlo premažemo s kremo in potresemo z mandljevimi lističi ter postavimo za 12 ur na hladno. Ko se sestavine prepojijo, jo razrežemo na 14 rezin.

(Če želite speči torto Malakov, jo pripravite po enakem postopku, le da biskvit spečete v modlu s premerom 26 cm in ga po sredini prečno prepolovite.)

Več receptov poiščite v knjigi Susanne Bodensteiner: Pečemo za družino.

Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.

Oglašujte pri nas

Podobni članki