marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Nadevan krompir s pršutom

Pošlji prijatelju

krompir, nadevan s pršutomFotolia

Nadevani krompirji so jeseni in pozimi odličen prigrizek.

4 veliki krompirji (cca. 1200 g krompirja)

125 ml kisle smetane

1 žlička limoninega soka

2 žlički sladkorja

1 korenček

100 g sira

150 g pršuta

peteršilj za okras

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Krompir operite in dobro zdrgnite s ščetko. Kožico na več mestih prebodite z vilico. Krompirje naložite na rešetko v pečici in pecite približno 1 uro, da postanejo mehki (preizkusite tako, da največjega prebodete s z zobotrebcem). Ne pozabite – stari krompir bo pečen hitreje kot mladi. Ko je krompir pečen, ga z ostrim nožem prerežite na pol, da boste nadevali obe polovici.

Korenček naribajte, ga stresite v ponev, posujte s sladkorjem in na rahlem ognju popecite, da se zmehča.

Sir naribajte. Kislo smetano zmešajte z limoninim sokom in z njo enakomerno namažite krompirje. Po nanjo nadevajte korenček, sir in rezine pršuta. Okrasite s peteršiljem. Postrezite, dokler so krompirji še vroči!