marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Opečenci s tuno

Pošlji prijatelju

opečenec s tunoFotolia

Kadar povabite goste, jih lahko vedno presenetite z grižljaji tune na opečencu, ki se pripravijo povsem enostavno. Sestavine so za 16 grižljajčkov s tuno.

4 rezine kruha za opečenec (izberite debelejše in večje rezine)

4 fileti tune (v velikosti kruha, debeline 15 mm)

2 žlici oljčnega olja

Sol

Poper

16 manjših listov solate (ali listi mlade špinače)

2 korenčka

1 bučka

4 češnjevi paradižniki

16 zobotrebcev (ali majhnih lesenih nabodalc)

Popecite kruh za opečence.

Operite solato (oziroma liste špinače).

Bučko umijte, prerežite po dolžini in odstranite peške. Naribajte jo na trakove (ali na tanko narežite).

Češnjeve paradižnike operite in razrežite na četrtine.

Korenčka umijte in narežite na tanke paličice, dolge približno 5 cm. Zavrite krop, mu dodajte dve žlički kisa in paličice pokuhajte, da se zmehčajo. Odcedite.

V ponvi segrejte oljčno olje in na srednje močnem ognju popecite tuno z obeh strani. Začinite z malo soli in popra.

Na vsak opečenec nadevajte po štiri listke solate, tako da gledajo malo preko kruha. Nanje položite pečen filet tune.

Na tuno položite štiri kupčke korenčka in malo bučke, na vrh položite četrtino paradižnika in skozenj zabodite zobotrebec.

Z ostrim nožem razrežite na 4 kvadratke. (Če imate slabe nože, je bolje, da tako kruh kot tuno na četrtine razrežete že prej, da se riba ne bo drobila.)