marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Ajdova kaša z jabolki

Pošlji prijatelju

pečena ajdova kaša z jabolkiUN

Pečena ajdova kaša z jabolki za prigrizek ali posladek za 8 oseb.

150 g ajdove kaše

300 ml mleka

3 jabolka

sok 1 limone

2 vaniljina sladkorja

2 žlici rjavega sladkorja + za posipanje

1 jajce

100 ml kisle smetane

½ žličke soli

½ žličke cimeta

Ajdova kaša se mora najprej skuhati, zato jo sperite pod vodo, stresite v osoljeno mleko in zavrite, nato pa na majhnem ognju kuhajte 15 minut. Ohladite.

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Olupite jabolka, odstranite peške in jih naribajte na rezine. Polijte jih z limoninim sokom, primešajte vaniljin sladkor in cimet. Če jabolka izločijo veliko soka, ga odlijte.

Zmešajte jajci, sladkor in kislo smetano ter vmešajte v kašo.

Model za srnin hrbet prekrijte s papirjem za peko. Dno posujte z rjavim sladkorjem in ga prekrijte s polovico jabolk. Preko njih naložite polovico zmesi s kašo. Kašo posujte z novo plastjo rjavega sladkorja in nadevajte nanjo preostala jabolka. Prekrijte s preostankom kaše in posujte s sladkorjem.

Pecite 45 minut oziroma tako dolgo, da postane kaša čvrsta.

Postrezite toplo ali hladno (hladna se lepše reže).

Poglejte še: Ajdova kaša v sadni solati.