Ajdova kaša z jabolki
UN
Pečena ajdova kaša z jabolki za prigrizek ali posladek za 8 oseb.
150 g ajdove kaše
300 ml mleka
3 jabolka
sok 1 limone
2 vaniljina sladkorja
2 žlici rjavega sladkorja + za posipanje
1 jajce
100 ml kisle smetane
½ žličke soli
½ žličke cimeta
Ajdova kaša se mora najprej skuhati, zato jo sperite pod vodo, stresite v osoljeno mleko in zavrite, nato pa na majhnem ognju kuhajte 15 minut. Ohladite.
Pečico segrejte na 200 stopinj.
Olupite jabolka, odstranite peške in jih naribajte na rezine. Polijte jih z limoninim sokom, primešajte vaniljin sladkor in cimet. Če jabolka izločijo veliko soka, ga odlijte.
Zmešajte jajci, sladkor in kislo smetano ter vmešajte v kašo.
Model za srnin hrbet prekrijte s papirjem za peko. Dno posujte z rjavim sladkorjem in ga prekrijte s polovico jabolk. Preko njih naložite polovico zmesi s kašo. Kašo posujte z novo plastjo rjavega sladkorja in nadevajte nanjo preostala jabolka. Prekrijte s preostankom kaše in posujte s sladkorjem.
Pecite 45 minut oziroma tako dolgo, da postane kaša čvrsta.
Postrezite toplo ali hladno (hladna se lepše reže).
Poglejte še: Ajdova kaša v sadni solati.
Podobni članki
Pečena jabolka
(10.10.2011)Češnjev zavitek z marcipanom
(11.06.2012)Borovničev zavitek
(27.06.2011)Praznična kruhova grmada
(14.11.2012)Kruhova grmada z jajčno kremo
(29.01.2012)Cimetovi muffini z jabolki
(07.11.2018)Pogača z nektarinami(ali breskvami)
(11.07.2011)Ocvrta jabolka
(09.10.2011)Praznični polži
(22.11.2010)Piškoti z brusnicami in belo čokolado
(15.12.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:12.01.2011, 334,566 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,737 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 226,187 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 194,584 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 160,398 prikazov