marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Korenčkova pena

Pošlji prijatelju

dve korenčkovi peni z baziliko na krožnikuMN

Hladna predjed ali lahka priloga, ki je lahko tudi del hladnega bifeja za zabave. 9 komadov.

60 g masla + maslo za modelčke

1 strok česna

1 mlada čebulica

400 g korenja

2 žlici moke

175 ml mleka

3 žličke mlete bele želatine

2 žlici vode

175 ml smetane

sol

Z maslom dobro namastite devet modelčkov za mafine.

Korenček drobno naribajte.

V kozici stopite maslo. Nasekljajte česen in čebulico ter ju prepražite na maslu. Dodajte korenček in pražite, da se zmehča (5 do 10 minut). Posujte z moko in na rahlem ognju mešajte 1 minuto. Prilijte mleko in med mešanjem kuhajte še približno 3 minute, da se zgosti.

Želatino zmešajte z vodo in segrejte (najlažje v mikrovalovni pečici, za kar je potrebnih zgolj nekaj sekund, ali v vodni kopeli). Vmešajte jo v korenčkovo maso.

Stepite smetano in jo dobro vmešajte v korenček, po okusu dodajte malo soli. Nadevajte v modelčke in postavite v hladilnik za več ur. Ko je pena strjena, jo stresite na pladenj – če je potrebno, jo z rezilom noža ločite od modelčkov.

Možnost: Če želite, da bo pena popolnoma gladka, jo lahko pretlačite s paličnim mešalnikom, preden dodate želatino.