Korenčkova pena
Hladna predjed ali lahka priloga, ki je lahko tudi del hladnega bifeja za zabave. 9 komadov.
60 g masla + maslo za modelčke
1 strok česna
1 mlada čebulica
400 g korenja
2 žlici moke
175 ml mleka
3 žličke mlete bele želatine
2 žlici vode
175 ml smetane
sol
Z maslom dobro namastite devet modelčkov za mafine.
Korenček drobno naribajte.
V kozici stopite maslo. Nasekljajte česen in čebulico ter ju prepražite na maslu. Dodajte korenček in pražite, da se zmehča (5 do 10 minut). Posujte z moko in na rahlem ognju mešajte 1 minuto. Prilijte mleko in med mešanjem kuhajte še približno 3 minute, da se zgosti.
Želatino zmešajte z vodo in segrejte (najlažje v mikrovalovni pečici, za kar je potrebnih zgolj nekaj sekund, ali v vodni kopeli). Vmešajte jo v korenčkovo maso.
Stepite smetano in jo dobro vmešajte v korenček, po okusu dodajte malo soli. Nadevajte v modelčke in postavite v hladilnik za več ur. Ko je pena strjena, jo stresite na pladenj – če je potrebno, jo z rezilom noža ločite od modelčkov.
Možnost: Če želite, da bo pena popolnoma gladka, jo lahko pretlačite s paličnim mešalnikom, preden dodate želatino.
Podobni članki
- Topli kruhki s korenčkom in mocarelo
(04.09.2012) - Okrasne rožice
(14.03.2011) - Malinova čokoladna pena
(26.12.2012) - Čokoladni mafini s kakijevim nadevom – cupcakes
(19.11.2012) - Bela čokoladna pena
(13.01.2014) - Čokoladna torta z mlečno kremo
(05.11.2012) - Mangova torta
(10.04.2011) - Brusnice v beli čokoladi
(23.12.2012) - Kroglice s kandiranimi češnjami
(14.02.2012) - Čokoladna pita z arašidovim maslom
(09.12.2013)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:04.06.2011, 317,443 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 302,307 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,141 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 191,989 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 158,037 prikazov