marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Limonine rezine

Pošlji prijatelju

limonina rezina na krožnikuBrent Parker Jones

Recept za kar 20 do 24 rahlih rezin.

150 g bele moke

50 g koruzne moke

ščepec soli

125 g zmehčanega masla

2 žlici sladkorja

Limonin nadev:

400 g sladkega kondenziranega mleka

2 veliki jajci

2 žlički drobno naribane limonine lupinice

125 ml svežega limoninega soka

75 g na lističe narezanih mandljev

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z maslom.

Moko, koruzno moko in sol presejemo v skledo. Maslo in sladkor penasto umešamo. Postopoma dodajamo moko, da dobimo čvrsto testo. Zmes razporedimo v pekač. Pečemo 12 do 15 minut, da zlato porumeni.

Limonin nadev:

V skledi zmešamo kondenzirano mleko, rumenjak, naribano limonino lupinico in limonin sok. Mešanico zlijemo na pecivo. Pečemo 8 do 10 minut, da se strdi.

Pečico nastavimo na 170 stopinj.

Iz beljakov stepemo sneg. Postopoma dodajamo sladkor, da se močno strdi. Beljakovo peno razmažemo po pecivu in posujemo z mandlji. Pečemo še 20 do 25 minut, da se beljakova pena posuši.

Pustimo v pekaču, da se ohladi. Ohlajenega narežemo na rezine.

Recept iz knjige Rachel Lane: Zlata knjiga - slaščice. Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.