marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Limonini mafini (muffini) z marmeladnim nadevom

Pošlji prijatelju

limonini mafini z marmeladnim nadevomMN

Limona odlično dopolni sladek nadev. Recept za 16 mafinov.

Mafini oz. muffini:

125 g mehkega masla

180 g sladkorja

1 naribana limonina lupinica

1 žlička vaniljine esence

2 jajci

200 g moke

1 žlička pecilnega praška

¼ žličke sode bikarbone

¼ žličke soli

40 ml limoninega soka

125 ml mleka

Nadev:

250 g sirčka mascarpone

200 ml čvrste rdeče marmelade (uporabili smo češnjevo z vaniljo)

sladkor v prahu po okusu

instant želatina (po potrebi)

Pečico segrejte na 190 stopinj in v pekač za mafine nadevajte papirčke.

Maslo dobro stepite s sladkorjem in naribano limonino lupinico, primešajte vaniljino esenco, nato pa eno za drugim še jajci. Dobro stepite.

Moko zmešajte s pecilnim praškom, sodo bikarbono in soljo.

V masleno zmes postopoma dodajajte mešanico z moko ter mleko in limonin sok ter premešajte toliko, da dobite enotno testo. Nadevajte ga v papirčke, približno 10 mm pod robom.

Pecite 15 do 18 minut in popolnoma ohladite.

Za kremo zmešajte maskarpone in marmelado, po okusu dodajte sladkor v prahu (če krema ni dovolj sladka zaradi marmelade). Če uporabljate manj čvrsto marmelado, dodajte še instant želatino v prahu, da bo krema dovolj gosta.

Kremo nabrizgajte oziroma namažite na mafine in jih hranite v hladilniku.