marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladni čips z mandlji

Pošlji prijatelju

čokoladni čips z mandlji, upognjenciAlan Benson

Recept za 20 čokoladnih upognjencev.

100 g na lističe narezanih mandljev

2 žlički moke

2 žlici grenkega kakava

Sol

1 jajce

1 beljak

100 g sladkorja

2 žlici masla

Pečico segrejemo na 170 stopinj. 4 pekače premažemo z maslom. Pripravimo dva valjarja.

Mandljeve lističe v ponvi brez maščobe pražimo približno 7 minut, da rahlo porumenijo.

Moko,kakav in ščepec soli zmešamo.

V drugi skledi rahlo stepemo jajce, beljak in sladkor. Nato primešamo mešanico moke in maslo.

Maso z žlico razporedimo v pekače, 5 cm narazen, in jo oblikujemo v tanke kroge, ki jih potresemo z mandlji. V en pekač ne damo več kot 5 piškotov. Pečemo 8 do 10 minut,da se robovi čipsa strdijo.

Piškote upognemo tako, da jih takoj, ko so pečeni, ovijemo okoli valjarja. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Recept iz knjige Zlata knjiga – Čokolada. Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.