Čokoladni čips z mandlji
Recept za 20 čokoladnih upognjencev.
100 g na lističe narezanih mandljev
2 žlički moke
2 žlici grenkega kakava
Sol
1 jajce
1 beljak
100 g sladkorja
2 žlici masla
Pečico segrejemo na 170 stopinj. 4 pekače premažemo z maslom. Pripravimo dva valjarja.
Mandljeve lističe v ponvi brez maščobe pražimo približno 7 minut, da rahlo porumenijo.
Moko,kakav in ščepec soli zmešamo.
V drugi skledi rahlo stepemo jajce, beljak in sladkor. Nato primešamo mešanico moke in maslo.
Maso z žlico razporedimo v pekače, 5 cm narazen, in jo oblikujemo v tanke kroge, ki jih potresemo z mandlji. V en pekač ne damo več kot 5 piškotov. Pečemo 8 do 10 minut,da se robovi čipsa strdijo.
Piškote upognemo tako, da jih takoj, ko so pečeni, ovijemo okoli valjarja. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Recept iz knjige Zlata knjiga – Čokolada. Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.
Podobni članki
- Čokoladna srca z lešniki
(13.02.2011) - Stožci z lešnikovo kremo (Nutello)
(02.12.2010) - Krhki piškoti z mandlji
(24.05.2012) - Krhki piškoti z arašidovim maslom
(22.01.2013) - Piškoti s semeni
(23.04.2012) - Piškotne kocke
(17.12.2011) - Kitajski piškotki usode
(31.12.2010) - Čokoladne kocke z meto
(22.12.2010) - Zebre z mandlji
(15.01.2013) - Masleni piškoti z mandlji – tris
(20.11.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:08.02.2011, 324,355 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,793 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,856 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,847 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,026 prikazov