marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kokosovi mafini

Pošlji prijatelju

kokosovi mafini s kokosovim nadevom in posipomMN

Kokosovi mafini, pri katerih je kokos tako v biskvitu kot v kremi, pa še za posip. Torej: najbolj ultimativni kokosovi mafini, kar si jih ljubitelji kokosa sploh lahko predstavljajo.

Recept za 22 – 24 mafinov.

Biskvit:

280 g moke

2 žlički pecilnega praška

½ žličke soli

60 g kokosove moke

160 g mehkega masla

260 g sladkorja

2 rumenjaka

4 beljaki

1 zavojček vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo

200 ml nesladkanega kokosovega mleka

Nadev:

150 g masla

150 ml kokosovega mleka

220 g sladkorja

250 g mleka v prahu

160 g kokosove moke

Posip:

Kokosova moka

Pečico segrejte na 180 stopinj in pekač za mafine obložite s papirčki.

Moko zmešajte s pecilnim praškom in kokosovo moko.

Jajca ločite. Beljake s soljo stepite v sneg.

Rumenjaka, sladkor, vaniljin sladkor in maslo dobro stepite.

K rumenjakovi masi vmešajte kokosovo mleko, nato izmenično dodajajte mešanico moke in sneg. Premešajte in nadevajte v papirčke do 5 mm pod vrhom.

Pecite 20 minut.

Za nadev v kozici segrejte maslo, kokosovo mleko in sladkor. Mešajte, da se sladkor stopi. Zavrite, odstavite, vmešajte mleko v prahu in kokosovo moko.

Kremo predevajte v hladno posodo in postavite v hladilnik za približno dve uri, da se strdi – toliko, da je še vedno voljna kot testo za piškote.

Na papirju za peko kremo na tanko razvaljajte in s pomočjo modelčka za izrezovanje piškotov ali kozarca iz nje izrežite kroge v velikosti mafinov. Na vsak mafin položite krog iz kokosove kreme in posujte s kokosovo moko.

Namig: Kokosovi mafini so predvsem zaradi kreme precej nasitni, zato jih lahko pripravite tudi samostojno, torej brez obloge iz kreme na vrhu.

Poglejte še: Kokosova potica, Bounty kroglice, Bajadere s kokosom in Rum-kokos mafini.