Čokoladni mafini s kislo smetano
12 mafinov, črnih od čokolade.
150 g moke
1 žlička pecilnega praška
100 g grenkega kakava
sol
185 g masla
150 g sladkorja
1 žlička vaniljine esence
3 velika jajca
125 ml kisle smetane
Čokoladna krema:
200 g sladkorja v prahu
75 g grenkega kakava
125 g masla
½ žličke vaniljine esence
Za okras:
12 polovičk praženih orehovih jedrc
Pečico segrejemo na 180 stopinj. V model za 12 mafinov vstavimo na kvadrate narezan papir za peko.
Moko, pecilni prašek, kakav in ščepec soli zmešamo. V drugi skledi penasto umešamo maslo,sladkor in esenco vanilje. Med mešanjem postopoma dodajamo jajca. Nato izmenično primešamo mešanico moke in kislo smetano.
Model napolnimo z maso do treh četrtin in pečemo 20 do 25 minut. Če v sredino zapičimo zobotrebec, mora, ko ga izvlečemo, ostati suh. Mafine pustimo v pekaču 5 minut. Nato jih preložimo na mrežo, da se popolnoma ohladijo.
Pripravimo kremo. Sladkor v prahu in kakav zmešamo. Maslo stopimo in ga z vaniljo primešamo v sladkor s kakavom. Če je krema pregosta, lahko dodamo 1 do 2 žlici kisle smetane.
Kremo namažemo na mafine. Okrasimo jih s polovico orehovega jedrca.
Recept iz knjige Alana Bensona: Zlata knjiga – Čokolada.Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.
Podobni članki
- Čokoladni mafini presenečenja
(29.11.2012) - Mafini s Coca-Colo
(18.12.2012) - Mini tortice z arašidi
(06.01.2011) - Bananini mafini z medeno kremo
(28.03.2011) - Parkljevi mafini (muffini)
(30.11.2011) - Čokoladni mafini s kakijevim nadevom – cupcakes
(19.11.2012) - Rezine Nanaimo
(08.05.2011) - Čokoladni eklerji
(27.11.2011) - Čokoladne tortice s hruškami
(04.10.2011) - Masleni marmorni mafini (muffini)
(28.09.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:03.02.2011, 328,812 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,595 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,518 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,468 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,633 prikazov