marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladni mafini s kislo smetano

Pošlji prijatelju

čokoladni mafini s kislo smetanoZK

12 mafinov, črnih od čokolade.

150 g moke

1 žlička pecilnega praška

100 g grenkega kakava

sol

185 g masla

150 g sladkorja

1 žlička vaniljine esence

3 velika jajca

125 ml kisle smetane

Čokoladna krema:

200 g sladkorja v prahu

75 g grenkega kakava

125 g masla

½ žličke vaniljine esence

Za okras:

12 polovičk praženih orehovih jedrc

Pečico segrejemo na 180 stopinj. V model za 12 mafinov vstavimo na kvadrate narezan papir za peko.

Moko, pecilni prašek, kakav in ščepec soli zmešamo. V drugi skledi penasto umešamo maslo,sladkor in esenco vanilje. Med mešanjem postopoma dodajamo jajca. Nato izmenično primešamo mešanico moke in kislo smetano.

Model napolnimo z maso do treh četrtin in pečemo 20 do 25 minut. Če v sredino zapičimo zobotrebec, mora, ko ga izvlečemo, ostati suh. Mafine pustimo v pekaču 5 minut. Nato jih preložimo na mrežo, da se popolnoma ohladijo.

Pripravimo kremo. Sladkor v prahu in kakav zmešamo. Maslo stopimo in ga z vaniljo primešamo v sladkor s kakavom. Če je krema pregosta, lahko dodamo 1 do 2 žlici kisle smetane.

Kremo namažemo na mafine. Okrasimo jih s polovico orehovega jedrca.

Recept iz knjige Alana Bensona: Zlata knjiga – Čokolada.Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.

Oglašujte pri nas