Guacamole – hladna avokadova omaka ali namaz
Avokado je izjemen sadež, poln zdravih maščobnih kislin, zato so zlasti pozimi jedi iz njega še posebej dobrodošle: ker vsebuje maščobe, zagotavlja telesu dovolj toplote, hkrati pa so te maščobe zdrave, kar je po težkih prazničnih jedeh velika prednost. Četudi raste na drevesu in spada med sadje, avokado nima sadnega okusa, zato ga pogosteje uporabljamo tako, kot bi sicer zelenjavo.
Guacamole lahko uporabljate kot omako, v katero namakate tortilje, ali pa ga enostavno kot namaz namažete na kruh.
2 zrela mehka avokada
½ limete (sok)
1 majhen strok česen
½ manjše rdeče čebule
1 paradižnik
1/8 žličke čilija v prahu (ali do 2 majhna nasekljana čilija brez semen)
1 šopek svežega koriandra
1/8 žličke mlete kumine
3 žlice kisle smetane (po želji)
sol
mleti poper
- stran 1
- stran 2
Podobni članki
- Čili po Majevsko
(07.11.2012) - Solata z jajcem in avokadom
(22.11.2010) - Namaz iz sardin in namaz iz posušenih paradižnikov
(08.12.2011) - Hren z jajcem, jabolkom, smetano …
(08.03.2013) - Solatni preliv z modrim sirom
(17.01.2011) - Liptaver
(09.05.2011) - Ameriška zeljna solata
(19.11.2010) - Riževa solata s tunino in kaprami
(30.12.2010) - Kaponata
(29.09.2014) - Omleta s tunino in paradižnikom
(23.07.2018)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:03.01.2013, 326,855 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,166 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,116 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,116 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,350 prikazov