marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Guacamole – hladna avokadova omaka ali namaz

Pošlji prijatelju

Čebulo, česen in koriander drobno nasekljajte. Dodajte čili in kumino.

Paradižniku odstranite zeleni del od peclja, odstranite semena in ga na drobno nasekljajte (ali popolnoma zmeljite). Dodajte ga ostalim sestavinam.

Polovico limete ožemite.

Avokada olupite, po dolžini prerežite in odprite ter odstranite koščico. Nasekljajte ju na drobne koščke in prelijte s sokom limete ter dobro premešajte. (Avokado z limono lahko tudi popolnoma zmeljete.)

Avokadu primešajte ostale sestavine, po okusu solite in poprajte.

»Originalni« guacamole je še bolj kremastega okusa, če mu primešate še kislo smetano.

Guacamole postavite vsaj za pol ure v hladilnik, da se okusi dobro zmešajo, nato pa postrezite.

Opomba: Če bi želeli, da zdravi avokado tudi ostane zdrav, kisle smetane ne uporabite, ali pa še bolje – iz pripravite ga v solati skupaj z drugo zelenjavo, na primer po receptu Solata z jajcem in avokadom.