marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Domače napolitanke

Pošlji prijatelju

domače napolitankeMN

Odlično drobno pecivo, ki ga lahko pripravi prav vsakdo.

5 oblatov

4 jajca

250 g sladkorja

250 g masla

250 g mletih lešnikov

100 g jedilne čokolade

50 g grenkega kakava v prahu

Preliv:

50 g jedilne čokolade

1 žlica masla

20 g mletih lešnikov

Čokolado stopite v parni kopeli.

Stepite jajca in sladkor ter med stalnim mešanjem skuhajte v parni kopeli. Odmaknite z ognja in vmešajte na koščke narezano maslo, stopljeno čokolado, kakav in mlete lešnike. Mešajte, da dobite enotno zmes.

Ko je krema hladno z njo enakomerno namažite 4 oblate in položite na vrh petega. Obtežite (na primer s kuharsko knjigo), da se robovi ne bodo vihali in postavite v hladilnik za dve uri in pol.

Stopite čokolado in maslo za preliv, odstranite utež in prelijte zgornji oblat. Potresite z mletimi lešniki in ponovno postavite v hladilnik, da se strdi še preliv. Narežite.

Opomba: namesto lešnikov lahko za spremembo uporabite tudi mandlje. Preliva ni nujno posuti z mletimi lešniki – napolitanke lahko okrasite tudi s polovičkami lešnikov, mandlji, bonbončki …