marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladna potica z bananinim nadevom

Pošlji prijatelju

cokoladna potica z bananinim nadevomMN

Potica je lahko tudi nekoliko bolj eksotična!

Testo:

500 g moke

1 1/5 kvasa (cca. 50 g)

100 g sladkorja

2 zavojčka vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo

130 ml mlačnega mleka

50 g temnega kakava

1 žlička soli

3 rumenjaki

120 g stopljenega masla

Nadev:

4 olupljene banane (cca. 550 g)

sok ½ pomaranče

100 g sladkorja

200 g maskarponeja

1 jajce

2 vaniljina sladkorja z burbonsko vaniljo

120 g mletih mandljev

Čokoladna potica se prične s pripravo kvasnega nastavka. V mlačno mleko dodajte žličko sladkorja in vanj nadrobite kvas. Pustite stati 10 do 15 minut, da se naredi goba.

Moki primešajte sol in kakav. Jajca nekoliko stepite s preostalim sladkorjem in vaniljinim sladkorjem.

V sredini moke naredite luknjico, vanjo dodajte rumenjake in kvasni nastavek. Rahlo premešajte. Nato dodajte stopljeno maslo. Z gnetilnimi kavlji premešajte in nato pregnetite, da se naredi kepa in se testo lepo odlepi od sten posode.

Posodo s testom pokrijte in pustite vzhajati eno uro oziroma tako dolgo, da se volumen testa podvoji.

Banane narežite na drobne koščke. Ožemite pol pomaranče, s sokom prelijte banane in premešajte.

Zmešajte sladkor, vaniljin sladkor, maskarpone in jajce.

Testo na pomokani površini razvaljajte. Premažite ga s kremo iz maskarponeja, nato po njem enakomerno posujte koščke banan. Po vrhu banan posujte mlete mandlje.

Potico zvijte in preložite v namaščen pekač. S paličico za nabodala jo na vsaka dva centimetra prepikajte do dna pekača. Pokrijte s prtičem in pustite vzhajati za polovico.

Čokoladna potica z bananinim nadevom naj se peče 50 minut v vnaprej ogreti pečici. Prvih 10 minut na temperaturi 190 stopinj, nato jo znižajte na 180.

Potica naj se reže šele hladna. Hranite jo pokrito, da bo zadržala vlago.

Poglejte še: Kokosova potica.

Podobni članki