marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kostanjeva čokoladna torta

Pošlji prijatelju

kostanjeva čokoladna tortaMN

Kostanj in čokolada se odlično podata skupaj. Priprava torte iz njiju, ki poleg vsega ne vsebuje moke, pa je povsem enostavna. Kostanjeva čokoladna torta bo všeč vsem ljubiteljem bravnijev in drugih sladic, kjer je glavna čokolada.

5 jajc

½ žličke soli

140 g sladkorja

1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo

100 g masla

150 g jedilne čokolade

100 g mletih mandljev

250 – 300g kuhanega kostanja

Preliv:

100 g jedilne čokolade

3 žlice olja

Pripravite kuhan kostanj – skuhajte, olupite in nadrobite ali nasekljajte na koščke.

Pečico segrejte na 180 stopinj in pekač premera 26 cm obložite s papirjem za peko.

Jajca ločite. Beljake skupaj s soljo stepite v sneg.

Rumenjake nekaj minut stepajte s sladkorjem, da puhasto narastejo. Dodajte vaniljin sladkor in maslo ter ponovno dobro premešajte.

Čokolado stopite v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici. Ko je stopljena (a ne vroča,), jo dodajte v rumenjakovo zmes. Dodajte še mlete mandlje in dobro premešajte.

Dodajte in ročno vmešajte beljake, nazadnje pa še kostanj.

Testo predevajte v pekač in pecite približno 50 minut. Preizkusite ga z zobotrebcem – če ga zapičite na sredino, se testo ne sme več lepiti nanj.

Odstranite obod pekača oziroma biskvit prestavite na pladenj. Stopite čokolado za preliv skupaj z oljem (vodna kopel ali mikrovalovna pečica) in z njo prelijte še vroč biskvit (po potrebi ga na tanko razmažite z lopatico). Torto nato pustite stati še kakšni dve uri na pultu, da se biskvit ohladi, nato pa jo prestavite v hladilnik.

Kostanjeva čokoladna torta je precej nasitna, zato postrezite manjše rezine. Ponudite jo lahko s stepeno sladko smetano.