Mafini s cimetom (muffini)
Mafini oz. muffini s cimetom menda izhajajo iz Francije, kjer jih v prazničnih dneh radi jedo ob jutranji kavi. Njihova posebnost je, da se jedo topli, torej jih specite, tik preden jih boste postregli, ali pa jih pogrejte, preden jih ponudite. (V mikrovalovni pečici je potrebnih zgolj nekaj sekund.)
Recept za 12 mafinov.
100 g sladkorja
170 g moke
1,5 žličke pecilnega praška
½ žličke soli
¼ žličke naribanega muškatnega oreščka
75 g mehkega masla
1 jajce
130 ml mleka
Posip:
80 g masla
100 g sladkorja
1 žlička cimeta
- stran 1
- stran 2
Podobni članki
- Preprosti borovničevi mafini (muffini)
(04.11.2013) - Čokoladni mafini presenečenja
(29.11.2012) - Mavrični mafini (muffini)
(10.01.2012) - Mafini (muffini) z mandlji in belo čokolado
(12.11.2012) - Kakijevi mafini (muffini)
(26.02.2012) - Slivova pita z orehi in začimbami
(11.09.2012) - Masleni marmorni mafini (muffini)
(28.09.2012) - Pita z nektarinami
(12.07.2017) - Mafini s Coca-Colo
(18.12.2012) - Masleni piškoti s suhimi slivami
(28.12.2013)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:23.11.2012, 324,355 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,793 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,850 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,847 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,026 prikazov