marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Polžki z orehi

Pošlji prijatelju

polžek z orehiFotolia

Masleni polžki, polnjeni z nadevom iz orehov in cimeta.

400 g moke

42 g (1 kocka) kvasa

60 ml mlačnega mleka

1 žlica ruma

3 rumenjaki

¼ žličke soli

60 g sladkorja

250 g mehkega masla

100 g stopljenega masla

Nadev:

120 g sladkorja

200 g mletih orehov

¼ žličke mletega cimeta

3 beljaki

ščep soli

V mlačno mleko stresite sladkor in vanj nadrobite kvas. Pokrijte s prtičem in postavite na toplo, da kvas vzhaja 15 minut.

Zmešajte moko, in sol, nato dodajte koščke mehkega masla. Jajca ločite, rumenjake razžvrkljajte in zlijte k moki, dodajte še rum. Premešajte, nato prilijte še mleko s kvasom. Premešajte in zgnetite. Postavite na toplo in pustite vzhajati 30 do 40 minut.

Pečico segrejte na 180 stopinj. Velik pekač obložite s papirjem za peko.

Vzhajano testo razdelite na 4 dele. Vsakega zelo na tanko razvaljajte. Na prvo plast testa s čopičem namažite tretjino stopljenega masla. Prekrijte z drugo plastjo testa, premažite z drugo tretjino, prekrijte s tretjo plastjo, premažite z zadnjo tretjino in prekrijte z zadnjo plastjo testa. Testo dvakrat prepognite, da dobite četrtino velikosti, nato znova razvaljajte na debelino 5 mm.

Beljake s soljo stepite v sneg. Vmešajte sladkor, orehe in cimet. Porazdelite po razvaljanem testu in ga zvijte, nato pa narežite na 2 cm debele rezine. Nadevajte jih na pekač in pecite približno 18 minut.

Oglašujte pri nas

Podobni članki