marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čajni kolač s hruškami

Pošlji prijatelju

kolač s hruškamiMN

Kolač, za katerega lahko porabite mehke hruške – ali tudi drugo sadje.

50 g ovsenih kosmičev

300 g bele moke

70 g pirine moke

100 g belega sladkorja

100 g rjavega sladkorja

1 zavojček pecilnega praška

1 žlička cimeta

100 g stopljenega masla

100 ml sončničnega olja

100 ml mleka

4 jajca

60 g mletih orehov ali lešnikov

¼ žličke soli

150 g koščkov bele čokolade

350 g hrušk

sladkor v prahu za posip

Hruške olupite, odstranite peške in jih narežite na centimeter ali dva velike koščke.

Pečico segrejte na 200 stopinj, dno okjroglega pekača za torto obložite s papirjem, obod pa namastite.

Zmešajte belo in pirino moko s pecilnim praškom, dodajte cimet, sol in ovsene kosmiče, nato pa še orehe oziroma lešnike.

Jajca dobro stepite z belim in rjavim sladkorjem. Primešajte mleko, olje in maslo. Dodajte mešanico suhih sestavin in dobro premešajte. Nazadnje dodajte koščke bele čokolade in premešajte ročno.

Maso vlijte v pekač in po vrhu razporedite hruške.

Pecite 50 – 60 minut (če v sredino zapičite zobotrebec, morate izvleči čistega, nanj se testo ne sme več lepiti).

Ohladite in ob serviranju posujte s sladkorjem v prahu, lahko pa dodate tudi žlico stepene smetane ali kepico vaniljinega sladoleda.