marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kokosovo pecivo z ananasom

Pošlji prijatelju

kokosovo pecivo z ananasomMN

Preprosto kokosovo pecivo za ljubitelje eksotike.

(Opomba glede sestavin: 1 žlica = 15 ml.)

4 jajca

1 ščep soli

9 žlic sladkorja

9 žlic olja

9 žlic mleka

2 žlici temnega grenkega kakava

7 žlic čokolade v prahu

½ zavojčka sladkorja z burbonsko vaniljo

9 žlic moke

½ zavojčka pecilnega praška

Sirup za biskvit:

150 ml mleka

4 žlice belega ruma ali likerja malibu

4 žlice sladkorja

Krema:

490 g ananasa iz kompota, narezanega na rezine (1 velika pločevinka)

820 g milerama (2 velika lončka)

200 g kokosove moke

6 žlic sladkorja

6 žlic čokolade v prahu

Pečico segrejte na 200 stopinj. Večji pekač (36 x 25 cm) z visokim snemljivim robom obložite s papirjem za peko.

Moko zmešajte s pecilnim praškom, vaniljo, čokolado in kakavom.

Jajca ločite. Beljake skupaj s soljo stepite v sneg.

Rumenjake stepite s sladkorjem, dodajte olje in mleko, vmešajte mešanico moke in nazadnje še beljake. Prelijte v pekač in pecite 20 minut. Ohladite v pekaču.

Za sirup zmešajte mleko, rum in sladkor. Pustite stati, dokler se sladkor ne stopi (vmes nekajkrat premešajte). S sirupom dobro namočite biskvit.

Na biskvit enakomerno naložite ananasove rezine.

Zmešajte mileram, kokosovo moko in sladkor ter s kremo premažite biskvit. Na vrhu pogladite in preko presejte čokolado v prahu.

Nasvet: Namesto klasične kokosove moke, ki hitro »škripa« pod zobmi, uporabite drobno mleto.

Vam je kokosovo pecivo všeč? Poskusite še: Pijana nevesta in Čokoladne bananine rezine.

Oglašujte pri nas