Praženec “tropicana”
UN
Domiselna različica cesarskega praženca za 4 osebe.
6 rumenjakov
6 beljakov
½ žličke soli
5 g vaniljeve arome (»Vanille Back«)
100 g sladkorja v prahu
50 ml sončničnega olja
150 ml mleka
2 žlici ruma
300 g moke
½ zavojčka pecilnega praška
60 g masla
100 g koščkov suhega ananasa
100 g bele čokolade
Sladkor v prahu za posip
Beljakom dodajte sol in stepite v sneg.
Stepite rumenjake in jim med tem počasi dodajajte sladkor v prahu ter vaniljo. Ko so rumenjaki penasti in svetle barve, primešajte rum, olje in mleko.
Pecilni prašek zmešajte z moko. To med rahlim mešanjem dodajajte rumenjakovi zmesi hkrati s snegom iz beljakov. Nazadnje ročno vmešajte še ananas in na drobne koščke narezano belo čokolado.
V veliki ponvi raztopite majhen košček masla, ko začne cvrčati, vlijte maso za praženec. Pecite na zelo rahlem ognju (sicer se bo žgalo, namesto puhasto naraslo), pokrito s pokrovko. Vsakih nekaj minut z lopatico prizdvignite praženec na spodnjem delu in obrnite, pri tem dodajte nov košček masla. Pecite približno pol ure.
Praženec posujte s sladkorjem v prahu. Lahko ga ponudite s stepeno sladko smetano.
Podobni članki
Enostavna čokoladna rezina
(19.11.2010)Parkljevi mafini (muffini)
(30.11.2011)Mafini z jagodami in marcipanom
(17.04.2011)Borovničevi mafini
(03.09.2011)Češnjevi mafini
(19.07.2018)Čajni kolač s hruškami
(15.05.2012)Domača čokolada z orehi
(06.09.2012)Miklavžev močnik
(22.11.2010)Mini tortice treh okusov
(21.10.2013)Novoletni jajčni liker
(19.11.2010)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:22.11.2010, 331,764 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,101 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,800 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,772 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,929 prikazov