marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Sirova torta (cheesecake) z belo čokolado in malinami

Pošlji prijatelju

sirova torta z belo čokolado, obložena z malinamiMN

Nekaj za vse tiste, ki imate radi kremaste torte brez odvečnih biskvitov - sirova torta je ameriška posebnost, ki se vse bolj uveljavlja tudi pri nas.

200 g otroških piškotov

125 g stopljenega masla

1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo

5 žlic mleka

5 žlic vode

Nadev:

700 g mladega kremnega sirčka

250 g stopljene bele čokolade

2,5 žlice moke

1 ščep soli

220 g sladkorja

3 žlice belega ruma (po želji)

3 vaniljini sladkorji z burbonsko vaniljo

4 jajca

400 g malin

Opomba glede sestavin: Sirova torta (cheesecake) zahteva mladi sirček, ne skute! (Najbolj znana znamka je Philadelphia, sicer pa boste našli tudi druge znamke in "generike" - na primer sveži sirček znamke S-budget.)

Pečico segrejte na 190 stopinj. Dno okroglega pekača za torto obložite s papirjem za peko.

Piškote zdrobite – najlažje tako, da jih daste v močno vrečico in jih v njej drobite z valjarjem. Stresite jih v posodo, dodajte vaniljin sladkor, stopljeno maslo, mleko in vodo ter dobro zmešajte in pregnetite z rokami. Maso stresite v pekač in jo pritisnite ob dno, da jo izravnate. Pecite 12 minut.

Stopite belo čokolado.

Sirček zmešajte z moko, sladkorjem, vaniljinim sladkorjem in soljo. Dodajte belo čokolado in dobro premešajte, nato dodajte rum (če želite). Nazadnje eno za drugo vmešajte jajca in jih rahlo vmešajte.

Kremo zlijte v pekač na testo in vse skupaj pecite 65 minut – ko bo torta pečena, bo rob trden, sredica pa bo še vedno mehka. Ohladite jo v pekaču, ko je hladna, jo s pekačem vred postavite za nekaj ur v hladilnik.

Ko je torta trdna in hladna, nanjo nadevajte maline in nato odstranite obod pekača.

Navdušeni? Poglejte še: Sirova torta s slivami in Čokoladna sirova torta.

Oglašujte pri nas