marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Mafini s snežinkami (svedrčki iz fondanta)

Pošlji prijatelju

mafini s snežinkami ter svedrčki na paličiciMN

Če imate pri roki fondant (tičino maso), lahko hitro naredite mafine, ki so videti kot snežinke.

Potrebujete mafine, marmelado, fondant, modro jedilno barvo ter paličice za pripravo ražnjičev.

Večino fondanta na površini, rahlo posuti s sladkorjem v prahu ali škrobom, pregnetite ter mu dodajte modro jedilno barvo (priporočamo uporabo rokavic). Ponovno posujte pult s sladkorjem v prahu ali škrobom ter fondant razvaljajte na debelino treh milimetrov. S kozarcem, katerega premer je za nekaj centimetrov večji od premera mafinov, izrežite kroge.

Marmelado segrejte, da postane tekoča, ter s čopičem premažite zgornji del mafinov. Preko položite kroge iz fondanta ter jih ob straneh pritisnite navzdol. Pustite, da se fondant nekoliko posuši.

Preostali fondant na podlagi s sladkorjem ali škrobom razvaljajte ter narežite na 3 – 5 mm debele trakove. Spiralno jih ovijte okoli lesenih paličic in pustite, da se zasušijo.

Z nožem zarežite v fondant na mafinih ob robu papirčkov mafinov – da bo masa segala prav do tja, odvečni fondant pa odstranite.

Posušene svedrce namestite v obliko snežink na vrh mafinov. »Prilepite« jih z malo marmelade (na spodnjo stran svedrčkov jo nanesite s čopičem – potrebno jo je zelo malo). Počakajte, da »marmeladno lepilo« prime in ponudite.

Oglašujte pri nas