Čokoladni mafini s kakijevim nadevom – cupcakes
Čokoladni mafini se vedno priležejo, če za kremo uporabimo kaki, pa dobimo okusne jesenske mini tortice oziroma cupcakes. Recept za 16 mafinov/tortic.
50 g temne čokolade (70 % kakava)
125 g mehkega masla
125 g sladkorja
4 jajca
1 žlička vaniljine esence
40 g mletih mandljev
100 g moke
½ žličke pecilnega praška
1 žlica kakava
1 ščep soli
Krema:
2 kakija (za 200 ml kaše)
3 žlice fruktoze (ali sladkorja po okusu)
1 žlička vaniljine esence
3 listi želatine
200 ml smetane za stepanje
1 reber jedilne čokolade
Najprej pripravite kremo. Kaki olupite in meso zmeljite s paličnim mešalnikom. Odmerite 200 ml kakijeve kaše in ji dodajte fruktozo oziroma sladkor ter vaniljino esenco.
Želatino namočite za 5 minut v hladno vodo. Vmes stepite smetano. Želatino nato ožemite in jo v majhnem lončku z žlico ali dvema vode segrejte, da se razpusti (lahko tudi v mikrovalovni pečici, kjer bo trajalo zgolj nekaj sekund). Segreto želatino vmešajte v kakijevo kašo. Dodajte smetano po žlicah in sproti mešajte. Kremo postavite v hladilnik za približno 2 do 3 ure.
Pečico segrejte na 180 stopinj in v pekač za mafine pripravite papirčke.
Čokolado stopite v vodni kopeli ali pri nižji moči v mikrovalovni pečici. Pustite, da se nekoliko ohladi.
Jajca ločite. Beljake in sol stepite v sneg.
Stepite maslo in sladkor, da dobite puhasto kremo, nato enega za drugim dodajte in vmešajte rumenjake, nazadnje pa še vaniljino esenco. Počasi primešajte stopljeno čokolado.
Zmešajte moko, pecilni prašek, kakav in mandlje. Suhe sestavine izmenično z beljaki dodajte rumenjakovi zmesi.
Napolnite papirčke za mafine do 1 cm pod robom in pecite 20 – 25 minut. Pustite še pet minut v pekaču, nato vzemite mafine iz njega in jih popolnoma ohladite.
Na ohlajene mafine s slaščičarsko vrečko in nastavkom nabrizgajte kakijevo kremo. Jedilno čokolado z nožem narežite na tanke »okruške« in jih posujte po mafinih.
Obožujete mafine? Jeseni se priležejo še Jaffa mafini za noč čarovnic, Limonini mafini s kutinovo kremo, Kakijevi mafini in Parkljevi mafini.
Za več informacij o kakijih preberite Kakiji - lastnosti in recepti.
Podobni članki
- Mafini (muffini) z mandlji in belo čokolado
(12.11.2012) - Limonini mafini (muffini) z marmeladnim nadevom
(13.06.2012) - Čokoladni eklerji
(27.11.2011) - Čokoladni mafini presenečenja
(29.11.2012) - Čokoladni mafini s kislo smetano
(03.02.2011) - Čokoladne bananine rezine
(18.05.2012) - Piškoti z brusnicami in belo čokolado
(15.12.2011) - Mafini s Coca-Colo
(18.12.2012) - Mafini z jagodami in marcipanom
(17.04.2011) - Rum-kokos mafini presenečenja
(14.12.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:19.11.2012, 324,359 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,796 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,856 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,848 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,026 prikazov