marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Obarvajte papirčke za praline in mafine!

Pošlji prijatelju

kroglice v obarvanih papirčkih za pralineMN

Beli papirčki za praline ali mafine so na voljo v vsaki malo večji trgovini, z obarvanimi in porisanimi pa je križ. Če stanujete v manjšem kraju, se je treba ponje odpraviti daleč, ali pa jih naročiti po spletu, kar pomeni, da jih poštar prinese šele čez dan ali dva. No, saj so tudi beli povsem v redu – razen, kadar pečete za otroke, ki barve pač obožujejo, ali pa pripravljate večjo količino pralin, ki so na videz podobne, vi pa bi okuse vseeno radi ločili med sabo …

Rešitev je, da običajne bele papirčke obarvate sami, in za to potrebujete zgolj vodo in jedilne barve (najbolje v prahu).

barvanje papirčkovMN

Na krožnik ali v skodelico nalijte nekaj milimetrov vode in ji dodajte jedilno barvo. Premešajte, da se barva stopi in dobi tekočina lepo barvo. Nato vanjo pomočite papirčke z zgornjo stranjo navzdol, da barva naredil nekaj milimetrov visok obarvan rob.

Pomočene papirčke položite na pladenj, obložen s papirjem za peko (da ga ne boste zamazali z barvo), ter postavite na topel kraj, kjer se bo barva posušila. Pozimi je najbolje, da jih postavite v bližino toplega radiatorja ali drugega grelnega telesa, poleti pa seveda na sonce.

sušenje papirčkovMN

Ko se barva posuši, so papirčki za praline oziroma mafine pripravljeni!