marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Limonini mafini oz. muffini s kutinovo kremo

Pošlji prijatelju

limonini mafini s kutinovo kremoMN

24 mafinov, ki so zaradi limone in kutine odlična sprememba – kljub temu, da so sladki, zaradi kisline namreč delujejo precej osvežilno.

200 g moke

1,5 žličke pecilnega praška

¼ žličke sode bikarbone

¼ žličke soli

270 g sladkorja

180 g mehkega masla

1 žlička naribane limonine lupinice

3 jajca

175 ml mleka

3 žličke limoninega soka

500 g maskarponeja

4 žlice sladkorja v prahu

4 žlice kutinove marmelade

mrvice za okras

Pečico segrejte na 180 stopinj in dva pekača za mafine (2 x 12) obložite s papirčki za mafine.

Mleko zmešajte z limoninim sokom.

Moko zmešajte s pecilnim praškom, sodo bikarbono, soljo in limonino lupinico.

Maslo dobro stepite s sladkorjem, da se sladkor stopi in dobite puhasto kremo. Eno za drugo vmešajte jajca, vsako dobro vmešajte, preden dodate naslednjo. Izmenično dodajajte mešanico z moko ter mleko z limoninim sokom.

Z maso napolnite modelčke do 5 mm pod robom. Pecite 15 – 20 minut (če v sredino zapičite zobotrebec, morate izvleči čistega), po desetih minutah pekača zamenjajte, če boste pekli na dveh različnih rešetkah. Mafini naj se ohladijo v pekačih.

Za kremo maskarpone dobro zmešajte s sladkorjem v prahu in marmelado. (Odvisno od tega, kako sladka ali kisla je marmelada, lahko dodate tudi nekaj več sladkorja.) Kremo napolnite v slaščičarsko vrečko in jo nabrizgajte na ohlajene mafine potem, ko ste jih odstranili iz pekača. Posujte z mrvicami.

Oglašujte pri nas