marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Rožica za torto ali iz modelirne mase

Pošlji prijatelju

rožica iz modelirne maseMN

Izdelava drobnih okrasnih rožic je povsem preprosta. Glede na to, kako oblikujete cvetne lističe, lahko naredite vse od vrtnic do domišljijskih cvetlic. Če boste rožice postavili na torto ali na vrh mafina, nadevanega s kremo, jih naredite iz obarvanega marcipana ali fondanta (tičino mase), če želite zgolj okrasek, ki ga boste poklonili ob dnevu žena, materinskem dnevu ali rojstnem dnevu, pa uporabite obarvano modelirno maso (das maso ali fimo).

Najprej si pripravite maso – fondant ali marcipan za užitno rožico je treba obarvati in na površini, potreseni s škrobom ali sladkorjem v prahu dobro pregnesti. Pregnesti je treba tudi modelirno maso.

Oblikovanje pričnite tako, da izdelate notranji popek med cvetnimi lističi. Oblikujte stožec z nekoliko zaobljenim vrhom.

faze izdelave rožiceMN

Nadaljujte z zunanjimi cvetnimi lističi, ki morajo biti od notranjosti proti zunanjemu delu cveta vse večji. Iz mase naredite drobne kroglice, jih nekoliko potlačite v obliko jajca, nato pa med prsti sploščite v listič. Tega nato pritisnite na spodnji del stožca, zgornji del pa naj bo umaknjen nekoliko navzven, da se cvet razpira. Cvetne lističe nalagajte v krogih in jih dodajte, kolikor želite – več krogov boste naredili, bolj razprt bo cvet.

Fondant oziroma marcipan in modelirno das maso nato pustite, da se posuši, če ste uporabili fimo maso, pa rožice specite v pečici po navodilih na embalaži.